Balears 28/06/2017

Aguiló obre foc contra Durán deslegitimant-la per ser “de la Part Forana”

L'exdiputada presenta la precandidatura a un congrés que tindrà una tercera llista liderada per Jordi Horrach

Jaume Vinyas
2 min
La precandidata Aina María Aguiló dirigint-se a la seu del PP per entregar els avals.

PalmaLes tres precandidatures que competiran, amb tota seguretat, en el congrés de la junta local del PP de Palma han presentat, aquest dimecres, els avals que, una vegada siguin validats, formalitzaran les seves opcions. La més matinera ha estat l'actual presidenta de la gestora, Marga Durán, que n'ha presentat uns 430.

En darrer lloc, l'exdiputada Aina Maria Aguiló ha presentat “gairebé 250 avals”, tot i que, segons ha destacat, va rebre la sol·licitud de convocatòria del congrés divendres passat. “Hem recopilat tots aquests avals en gairebé dos horabaixes”, ha indicat, i ha agraït la feina feta pels voluntaris que li donen suport. “Som una candidatura de base, no som aparell, feim feina al matí”, ha assegurat.

Aguiló ha reivindicat que Palma té una “sensibilitat” diferent de la de la Part Forana i que la junta local ha quedat infrarepresentada en els òrgans de direcció del partit d'ençà del congrés que va donar la presidència del partit a Biel Company. “Sense equilibri entre Palma i la Part Forana, no guanyarem el 2019”, ha assegurat. A més, ha recordat el baix índex de participació entre els afiliats palmesans en el darrer congrés autonòmic. “L'afiliat no està motivat”, ha lamentat. Respecte d'aquesta sensibilitat diferent del PP palmesà, l'ha definida dient que “som mallorquins i espanyols”.

La precandidata ha atacat Durán, a qui ha definit com “la candidata de l'aparell” i ha considerat poc qualificada per liderar el partit. “No podem ser representats per algú que ve de la Part Forana, que fa dos anys que és a Palma i que no coneix suficientment la ciutat”.

Horrach, el candidat sorpresa

Prèviament, una tercera precandidatura ha presentat uns 150 avals. La lidera Jordi Horrach, qui va gestionar la comunicació de l'exbatle de Montuïri Jaume Bauçà quan aquest liderava una candidatura alternativa a la de Company al congrés autonòmic. Quan aquest es va integrar en l'equip de l'actual president, Horrach es va unir a la candidatura de José Ramón Bauzá. Amb tot, Horrach ha assegurat avui que la seva és una “candidatura independent, sense padrins ni tuteles”.

El precandidat Jordi Horrach entregant els avals.

El precandidat ha coincidit a lamentar la baixa participació dels afiliats de Palma en el darrer congrés autonòmic i ha demanat, en aquest sentit, un procés de “reflexió” i de “regeneració sense complexos” davant la situació de “letargia” en què, segons ha dit, es troba el partit. “El PP és suficientment fort per tornar a aixecar les bases”, ha assegurat finalment.

stats