Balears 06/09/2013

Els directors d'Infantil i Primària sospesen una dimissió col·lectiva

El president de l'ADIPMA ho fonamenta en la situació de desconcert en l'aplicació del TIL

ara balears
2 min

PalmaL'Assemblea de Directors d'Educació Infantil i Primària de Mallorca (ADIPMA) ha anunciat que estudia la possibilitat de presentar una dimissió col·lectiva dels equips directius per la situació de "desconcert" que travessen en l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL).

El president de l'assemblea, Jordi Escudero, ha assegurat en una roda de premsa que els centres educatius de les Illes no estan preparats per començar el curs el proper divendres, data d'arrencada de les classes, perquè a hores d'ara "hi ha una gran part dels centres que no tenen els seus projectes del TIL aprovats i que no saben si la Inspecció Educativa els aprovarà o no".

Segons Escudero, hi ha centres que hauran d'aplicar projectes TIL que no tenen l'aprovació dels seus consells escolars i "una gran part que no tenen el beneplàcit ni del consell escolar ni de la Inspecció Educativa".

No hi ha una quantificació específica dels centres que encara no tenen TIL, però Escudero ha detallat que dels 50 directors de centres que van assistir a la reunió de l'assemblea de dijous, uns 40 "tenien enlaire els seus projectes".

Escudero ha assenyalat que la situació s'ha agreujat amb el que ha passat avui, amb la suspensió cautelar de l'aplicació del TIL dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i la posterior aprovació per part del Govern d'un decret llei perquè pugui aplicar-se des del començament de curs.

"A quatre dies de començar el curs, que hi hagi un canvi normatiu d'aquesta envergadura posa una mica cap per avall tota l'organització de qualsevol centre educatiu", ha afirmat el president de l'ADIPMA, entitat que agrupa el 40% del total de directors d'Infantil i Primària.

L'ADIPMA ha aprovat un manifest en què demana la dimissió de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, i de tot el seu equip "per les retallades en educació, en beques, personal i recursos, pel clima de crispació generat per l'Administració, la seva falta de criteris pedagògics i de voluntat de diàleg i pel desprestigi social que projecta cap a la tasca dels docents".

L'entitat ha manifestat la seva solidaritat amb els tres directors expedientats a Menorca per no incloure en els seus projectes TIL les modificacions proposades per la Inspecció Educativa i ha demanat la seva incorporació immediata als seus llocs de treball.

Han expressat també el seu suport als directors que han presentat la seva dimissió i, encara que els ha estat acceptada, continuen ocupant els seus càrrecs.

"Si ens veiem obligats a aplicar projectes no aprovats pels consells escolars adoptarem les mesures que considerem oportunes", ha dit Escudero.

Els directors d'Infantil i Primària han declarat que s'adhereixen a totes les reivindicacions de l'Assemblea de Docents i han manifestat la seva comprensió cap a la convocatòria de vaga indefinida a partir del 16 de setembre.

Han demanat a la Conselleria que els serveis mínims que es fixin siguin de dos membres indistints de cada equip directiu perquè els directors i els secretaris que ho desitgin puguin exercir el seu dret a secundar-la.

A més, l'ADIMPA ha proposat que els equips directius contribueixin econòmicament a les caixes de resistència dels centres.

stats