Publicitat
Publicitat

SANTA MARGALIDA

28 nous veïns arriben amb Amadiba a la nova residència

S’inaugurà ahir el centre per a discapacitats intel·lectuals

El poble de Santa Margalida se sumà a la festa que organitzà l’Associació de Mares de Persones amb Discapacitat de Balears (Amadiba) per inaugurar la residència de ca na Marona. I és que tot i que els protagonistes de la festa foren els 28 nous veïns del poble que viuran en aq uest centre per a persones amb discapacitat intel·lectual, a l’esdeveniment hi varen acudir alguns convidats ben especials.

Centenars de persones acompanyaren l’actriu Pepa Charo, que exercí de padrina honorífica, el glosador Mateu Xurí, els dimonis de la Vila i els balladors, que ahir convertiren en una autèntica bauxa la inauguració del centre de dia i la residència que s’estrena avui.

A la comitiva oficial, que encapçalà el batle, Antoni Reus, no hi faltaren els consellers de Salut, Martí Sansaloni, i de Benestar Social, Sandra Fernández, ni la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Catalina Cirer. Acompanyaren els nous usuaris del centre i els 22 treballadors que s’encarregaran de posar en marxa la residència. Ca Na Marona, on s’ubica la nova residència, és l’antic casal senyorial que l’associació Amadiba ha rehabilitat per poder fer atenció personalitzada a les 28 persones amb discapacitat intel·lectual i alteracions conductuals majors de setze anys.

“Els residents que ara inauguren la residència provenen tots d’altres centres de l’associació i majoritàriament són originaris de Santa Margalida i de la comarca que fins ara havien de residir en altres municipis”, explicà Miquel Crespí, que s’encarregarà de dirigir el centre.

Així, els usuaris que visquin a ca na Marona estaran atesos “les 24 hores dels 365 dies de l’any” i, a més, “oferim atenció diürna a usuaris que es podran beneficiar del servei de rehabilitació, el de manteniment físic, el d’integració comunitària i el d’habilitats per a l’autonomia personal, per citar-ne alguns”, afegí.

Un total de 28 places

Tot i que la residència ja funciona, el centre té capacitat per allotjar el doble de residents dels que hi ha per començar. Segons explicà Catalina Cirer, el Consell ha concertat 11 places de les 28 i pagarà cada any 44.000 euros a Amadiba. A més, es reservaran tres llocs més per a residents d’Eivissa i de Menorca, uns llocs que hauran de pagar els consells insulars de cada illa.

Així, ahir, a banda dels usuaris, els pares o altres familiars, els vilers es demostraren orgullosos que la residència s’hagi obert, precisament, en un dels casals del poble. Tothom pogué visitar el nou centre i no faltaren les enhorabones i les felicitacions. Tal vegada, d’entre els veïns del poble, Miquel Maró fou un dels més orgullosos. “Els meus pares compraren aquesta casa i hi he viscut; és molt diferent de com la record, però estic molt content que allò que va ser ca meva pugui donar aquest gran servei”, explicà.

La de ca na Marona serà, de fet, la primera residència d’aquestes característiques de Santa Margalida. Malgrat això, Amadiba ja té dos centres de dia a Inca. A Palma, hi gestiona tres residències, quatre habitatges tutelats i dos centres de dia.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF