Rússia

A la presó un 'influencer' que va deixar morir de gana el seu fill perquè l'alimentava només del sol

L''instagramer' rus Maksim Liuti és seguidor de la dieta prana, que inclou nutrició "a través de la llum solar"

ARA
2 min
Un post d'Instagram de Maxim Lyuty

BarcelonaL'influencer crudivegà rus Maksim Liuti ha estat condemnat a vuit anys de presó després de confessar que va deixar morir de fam el seu fill de 28 dies. Liuti, de 44 anys, va admetre que el seu fill Kosmos va morir de "pneumònia i desnutrició" després de no haver-lo alimentat bé. Els pares de la criatura van portar-la a l'hospital després que patís convulsions, però els metges només van poder declarar-la clínicament morta. Coneguts de l'influencer van declarar a la Comissió d'Investigació que portava el cas que Liuti "va ignorar les necessitats bàsiques del nen i que va intentar introduir-lo en una dieta prànica, en què les persones s'alimenten a través de la llum solar".

La condemna arriba un any després dels fets –el Kosmos va morir el març del 2023–, dels quals l'home va intentar responsabilitzar la mare del nen, Oksana Mironova, de 34 anys, que ja va ser condemnada a dos anys de treball correccional. Liuti al·legava que la dieta que practicava la mare va fer que tingués un nivell baix de ferro i que, per tant, no podia alimentar correctament el Kosmos. Després de la confessió, però, la justícia russa considera provat que Liuti no només va sotmetre el seu fill a la dieta prana, sinó que va intentar experimentar amb el nadó per convertir-lo en un "Superman". La investigació també ha revelat que el Kosmos, que mai va estar registrat legalment, va néixer l'11 de febrer del 2023 al domicili de l'influencer sense l'atenció mèdica necessària.

Segons apunten mitjans locals, Maksim Liuti prové d'una família adinerada de Sant Petersburg i té càrrecs per possessió de drogues als anys 90, quan freqüentava clubs de música house. Després de llicenciar-se com a especialista en relacions públiques, i de fer-se vegetarià el 2010, va instal·lar-se a la ciutat índia de Goa, on va aprendre sobre ioga i la dieta prana, que anys més tard forçaria sobre el seu fill.

Un cop va tornar a Rússia, va engegar un blog on s'autoproclamava hereu legítim del rei Ivan el Terrible i explicava que amb la seva dieta havia aconseguit superar sis malalties cròniques i curar la diabetis de la seva àvia. Liuti també creia que tothom que no seguia els seus principis era un "porc" i deia que els homes que no deixaven recaure el pes de la família en les dones eren uns "esclaus".

L'advocat de Liuti, Aleksei Avanesian, ha dit que el seu client no està d'acord amb el veredicte, que el condemna per "causar lesions greus a un menor que resultin en la mort de la víctima per negligència", i que Liuti només ha confessat part dels delictes de què se l'acusa i que apel·laran la decisió.

stats