SENCELLES
Part Forana 19/09/2013

El PP rebutja pagar una part de la demolició de Ruberts

Els diputats tomben una proposició no de llei del PSOE

Margalida Bonnín
2 min

Sencelles.La demolició dels adossats il·legals de Ruberts no rebrà l'aportació econòmica del Govern balear, ja que el Partit Popular votà ahir en contra d'una proposició no de llei (PNL) referent a aquesta qüestió presentada pel PSOE a la Comissió d'Assumptes Institucionals Generals. En conseqüència, els socialistes ja no traslladaran la moció al ple del Parlament perquè sigui discutida.

La proposta dels socialistes arribà ahir al Govern després que, per unanimitat, l'Ajuntament -governat per CxI i el PSOE- hagués reclamat en diverses ocasions que la institució es fes càrrec del 75% dels costos, un poc més de 22.000 euros. D'aquesta manera, es reclamava un tracte igualitari amb l'Ajuntament de Campos, amb el qual el Govern col·laborà per pagar la demolició dels apartaments il·legals de ses Covetes. Segons destacaren ahir els socialistes, la diputada de Sencelles Antònia Vallés, qui havia votat a favor d'aquesta qüestió en el ple municipal, no assistí ahir a la Comissió, de la qual forma part.

El batle de Sencelles, Joan Carles Verd, es mostrà decebut per l'actuació dels populars i assenyalà que aquesta actuació perjudica també els seus votants al municipi. Per la seva banda, Bartomeu Morro, del grup socialista, denuncià la diferència de tracte respecte de Campos, on governa el PP, i recordà que es reserven el dret a emprendre accions legals. Els dos representants municipals apuntaren que la quantitat a pagar és molt petita per al govern, però que significa una aportació molt important per a un consistori de pressupost modest com és el de Sencelles.

Tampoc per al Mercadal

La moció també demanava la mateixa actuació del Govern per ajudar l'Ajuntament del Mercadal a pagar les despeses que haurà d'afrontar com a conseqüència de la sentència condemnatòria arran de l'accident de Martí Pons, qui va quedar tetraplègic a causa d'una caiguda patida a la zona portuària de Fornells durant les festes de Sant Antoni Abat. En aquest cas, la suma que hauria d'abonar el Govern -de qui depèn la zona del port- puja fins a més d'1.200.000 euros.

stats