MANACOR
Part Forana 30/06/2013

La Fundació Kovacs obre un centre a Manacor

Els pacients de la comarca que pateixin mal d'esquena podran acudir-hi, ja que s'hi dirigeixen exercicis específics per a ells

Ara Balears
1 min
El director del centre, ahir amb els representants municipals.

Manacor.L'Escola Balear de l'Esquena (EBE), creada per la Fundació Kovacs, obrí ahir un centre a Manacor. Els pacients de la comarca que pateixin mal d'esquena podran acudir-hi, ja que s'hi dirigeixen exercicis específics per a ells.

L'EBE va néixer ara fa desset anys amb l'objectiu de millorar l'educació sanitària i la prevenció de les dolences de l'esquena en la població general i, en especial, en pacients o col·lectius amb major risc de patir mal d'esquena, recull la Fundació Kovacs mitjançant un comunicat.

L'obertura del centre de l'EBE a Manacor respon a l'increment de sol·licituds de pacients amb dolor que volien ser atesos a la seva zona de residència. Aquest nou centre s'uneix als existents a la seu central de la Fundació Kovacs -a les dependències de la Creu Roja de Palma- i a les unitats d'exercici de l'Aiguablava de Palma, l'Aiguablava Maioris, Fisioplanet i Urban Wellnes.

El 80% de la població balear pateix de mal d'esquena en qualque moment de la seva vida, segons l'EBE. A part de l'artrosi, hèrnies discals i escoliosis, les causes més freqüents d'aquesta dolença són les contractures o les sobrecàrregues musculars.

El responsable del centre de Manacor, Andreu Galmés, assegurà ahir que a partir d'ara la població del Llevant tindrà a l'abast un tractament innovador.

stats