Cotxes elèctrics
Suplements 14/12/2022

Volkswagen renovarà l'ID.3, que tindrà un preu de 45.000 euros

El compacte elèctric de la marca alemanya millorarà la qualitat dels seus materials i incorporarà més assistents a la conducció

2 min
Volkswagen ID.3 2023

El Volkswagen ID.3 deu el seu nom al fet que la marca alemanya el va considerar com el tercer vehicle més important de la seva història, juntament amb el Beetle i el Golf. Ara, tan sols dos anys després del seu llançament, ha quedat palesa la seva rellevància històrica (va ser el primer cotxe a estrenar la plataforma global per a cotxes elèctrics del Grup VW) però també que era urgent solucionar alguns problemes importants.

Com es pot veure als esbossos que ha publicat Volkswagen no estem davant d'un gran canvi en el disseny exterior del vehicle, i com veurem més endavant tampoc es tracta d'una notable millora mecànica. On la marca de Wolfsburg ha centrat els seus esforços és a l'interior, que amb aquesta actualització millorarà els materials i la qualitat general percebuda. Es preveu que l'entapissat de les portes i de la zona baixa del quadre de comandaments sigui més generós i que la pantalla central de 12 polzades passi a formar part de l'equipament de sèrie (actualment és de 10).

El disseny exterior no rebrà canvis importants

La marca també ha treballat en un apartat invisible per a la vista, però notable en la conducció. Es tracta de la gestió electrònica del motor, que mitjançant un nou software millorarà el seu rendiment i podrà rebre actualitzacions sense fils. Volkswagen també ha anunciat que el renovat ID.3 disposarà de la funció Plug&Charge (que permet al vehicle comunicar-se directament amb el carregador per evitar haver de fer servir telèfons o targetes per poder carregar la bateria) i d'un planificador intel·ligent de rutes.

Més segur i amb un màxim de 545 quilòmetres d'autonomia

El Volkswagen ID.3 2023 equiparà una sèrie d'assistents a la conducció que el convertiran en un model encara més segur. És el cas de la tecnologia Travel Assist opcional (que permetrà realitzar canvis de carril automàtics) i del sistema Park Assist Plus amb funció de memòria.

Els materials de l'habitacle tindran una major qualitat

La gamma ID.3 es dividirà en un total de quatre nivells d'equipament (Entry, Business, Style i Tour) i estarà disponible des de 45.020 euros. Cal tenir present que els tres primers models disposaran d'un motor de 204 CV i una bateria de 58 kWh, mentre que la versió més equipada mantindrà el mateix motor però muntarà una bateria de 77 kWh.

Pel que fa a l'autonomia, el fabricant ha anunciat que la versió d'accés Entry homologarà 426 quilòmetres, el Bussiness 425, l'Style es conformarà amb 418 i el Tour augmentarà aquesta xifra fins als 545. A més, la bateria de 58 kWh es podrà carregar a una potència màxima de 120 kW, mentre que la de 77 kWh podrà arribar fins als 170 kW.

Malgrat la marca alemanya admet ja reserves del seu model elèctric, el disseny definitiu del renovat ID.3 no es coneixerà fins la propera primavera i les primeres unitats arribaran als concessionaris durant el quart trimestre de 2023. A més, amb la intenció de fer front a l'elevada demanda Volkswagen fabricarà l'ID.3 a les plantes de Wolfsburg, Dresde i Zwickau.

stats