14/01/2022

El virus a classe

2 min

Penso que els darrers tres dies de classe de l’any passat s’haurien d’haver suspès. Almenys en poblacions on l’índex de contagis era molt elevat. Tot i que en els centres anem amb molta cura, això no va evitar que del 20 al 22 de desembre els casos positius de covid es disparessin, segurament amb la variant òmicron. Tant és així que a l’escola del meu fill la meitat dels grups van acabar confinats. Quan ho vam saber, moltes famílies vam decidir no dur el nen a classe ni el dimarts ni el dimecres perquè no engegués a rodar les vacances de Nadal. L’escola en va ser conscient i va oferir que els que es quedessin preventivament a casa poguessin connectar telemàticament. Ens pensàvem que havíem burlat el virus, però no va ser així.

El mateix dia de Nadal, el meu fill va donar positiu amb un test d’antígens, que es va confirmar dos dies després amb una PCR. Més de la meitat de la seva classe es va contagiar, segurament a l’hora de menjador del dilluns. Això ens ha alterat completament les trobades familiars d’aquestes festes. Per sort, el meu fill s’ha trobat bé, però no hem pogut quedar amb ningú i ens hem hagut de confinar fins al dia 3 de gener. A casa hem estat escrupolosos perquè no acabéssim tots positius, amb el perill de posar en risc la tornada després de les vacances. Hem anat amb mascareta per casa, el nen ha dormit en un altre espai, ha menjat separat de nosaltres i hem ventilat sovint les habitacions. No cal dir que ha estat força trist i ha calgut molta paciència i sacrifici. També ha impedit que la meva dona i jo ens poguéssim vacunar amb la tercera dosi per si donàvem positiu. Ara hem hagut d’esperar-nos dues setmanes més perquè ja no quedaven cites fins al febrer.

Mentre estava confinat he anat seguint l’evolució de la pandèmia. Tot i que els casos seguien disparats, estava segur que el govern decidiria fer-nos tornar a les aules el dia 10. Pel mateix motiu que les quarantenes ara són de set dies, perquè la roda laboral no s’ha d’aturar i els nens han d’estar com sigui fora de casa. Jo entenc aquesta part, i després de divuit dies és força recomanable deixar d’estar totes les hores amb els teus fills, però em temo que aquesta tornada és molt arriscada perquè, si passa com els darrers dies de l’any, no trigarem gens a estar novament confinats, professors, alumnes i pares. Espero i desitjo, per la salut de tots, que no sigui així.

stats