Suplements 28/03/2022

Cupra Raval, el possible substitut del Seat Ibiza

Els de Martorell registren els noms Raval i Alboran a l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE i tot apunta que podrien ser els escollits per batejar els nous models de la marca

2 min
Cupra UrbanRebel

Ja fa alguns mesos que coneixem el UrbanRebel, el cotxe elèctric urbà que Cupra va presentar la tardor passada a Munic i que serà el substitut de l’actual Seat Ibiza. Aquest prototip, carregat amb una carrosseria esportiva i radical, és l’esborrany del futur cotxe elèctric urbà que Seat-Cupra fabricarà a Martorell, presumiblement a la mateixa línia de producció que ara ocupen els Ibiza i Arona, abans de l’any 2026. I és que Martorell es convertirà en un centre industrial especialitzat en fabricar vehicles elèctrics urbans, com els futurs Volkswagen ID.2 i probablement el cotxe o totcamí urbà i elèctric de Skoda.

El que també sembla molt clar és que UrbanRebel no serà el nom definitiu del substitut de l’Ibiza en format elèctric. Hi ha qui pensa que el nom Ibiza té prou historial i prestigi per continuar anomenant el petit elèctric urbà de Cupra, però sembla que a Martorell han buscat noms alternatius. En aquest moment hi ha dos noms damunt la taula, que la marca va registrar a l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE (EUIPO) al febrer: Raval i Alboran.

Raval, un nom amb sentit

Actualment Cupra ja té un cotxe elèctric batejat amb el nom d’un barri de Barcelona, el Cupra Born. Així, doncs, el fet d’anomenar Raval, un altre barri de Ciutat Vella, el petit urbà elèctric de Cupra tindria tot el sentit comercial, perquè no deixarà de ser un model que es posicioni immediatament per sota de l’actual Cupra Born. 

De la mateixa manera sembla assenyat pensar que Alboran (Seat i Cupra han registrat el mot sense accent) serà el nom escollit per batejar el futur SUV cupè o CUV híbrid endollabale que Cupra fabricarà a Hongria i que complementarà l’actual Formentor, un vehicle que també disposa de versions híbrides endollables o PHEV. Alborán ja va ser un dels noms finalistes per batejar el SUV que finalment es va acabar anomenant Tarraco, ara fa quatre anys, i sembla que Cupra ha volgut recuperar-lo, tot i que aquest cop sense accentuar. El mar d’Alborán és un referent geogràfic del Mediterrani, com el cap de Formentor.

A banda de Raval i Alboran, aquest mes de febrer els responsables de Seat també han registrat i patentat els noms Cupra e-Boost i Cupra UrbanRebel. L'e-Boost hauria de fer referència a un sistema d’impuls o energia extra destinat a motors elèctrics, mentre que UrbanRebel va ser el nom escollit per batejar el prototip d’esportiu elèctric urbà presentat a Munic i no es pot descartar que en un futur acabi sent utilitzat per batejar edicions especials, acabats o nivells d’equipament relacionats amb Cupra.

Altres noms a la cartera

De moment, l’única cosa que podem afirmar amb total seguretat és que Cupra compta amb dos models exclusius (Born i Formentor) i que el 2024 arribarà el tercer, el futur Cupra Tavascan, un totcamí elèctric d’altes prestacions que probablement acabarà sent fabricat a la Xina. De la mateixa manera, cal recordar que Seat i Cupra tenen altres noms registrats a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, com ara Aran, Aranda i Barcelona, per bé que de moment semblen descartats de cara al futur de les dues marques.

stats