Suplements 10/11/2021

El cul

És tovet i arrodonit. Pot ser pla, molsut, musculat o caigut, però el cul ens fa a tots iguals, perquè tots en tenim un i el fem servir per al mateix. Sense ell, estaríem perduts!

2 min
El cul.

Què és?

En anatomia –és a dir, la ciència que estudia l’estructura dels éssers vius– el cul es descriu com la part inferior del tronc, on descansa el cos quan seiem. 

De què està format?

A sota de la pell del cul hi tenim sobretot greix, però també uns músculs anomenats músculs glutis. Els culs són arrodonits i més o menys grossos segons la quantitat de greix que s’hi acumuli. Les galtes del cul protegeixen l’anus, que és l’orifici pel qual excretem. És a dir, per on fem caca. També és un disparador de gasos: és per on surten els pets!

Quina funció té?

El cul té una funció primordial: fer de coixí quan seiem. Sense ell hauríem de reposar el cos sobre els ossos coxals, i seria molt incòmode. També protegeix la part baixa del cos quan caiem d’esquena: és com un airbag!

Cul, cul, cul i cul

En català, el cul també són les natges, les anques, la natgera, el pandero, el paner o el darrere. Però a més d’aquests noms de diccionari, el cul també té noms divertits, com el cucu o el detràs. A casa vostra com en dieu?

Amb el cul a la boca

Als catalans el cul no ens fa gaire mania i el fem servir en moltes expressions. Anem de cul quan estem molt atrafegats, i si fem la pilota a algú de manera descarada serem uns llepaculs. Quan tenim molta pràctica en alguna cosa, diem que en tenim el cul pelat, i si tenim un amic de l’ànima, diran de nosaltres que som cul i merda. Ah!, i les persones que no paren mai quietes semblen el cul d’en Jaumet. N’hi ha per caure de cul, oi?

Vocabulary

  • Gluteus: gluti
  • Largest: el més gran
  • Muscle: múscul
  • Everybody: tothom
  • To fart: tirar-se pets
  • On average: de mitjana

stats