Suplements 24/03/2021

Crema catalana, com fer-la pas a pas?

Us expliquem en un vídeo com preparar-la a casa, i també us detallem com no malbaratar-ne cap ingredient

2 min
Crema catalana amb consell de sostenibilitat

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar a casa la crema catalana de la manera convencional però aconseguint que no hi hagi cap malbaratament alimentari. Dit amb altres paraules, revela com aprofitar també en la recepta les clares dels ous, que tradicionalment no s'han fet servir.

Crema catalana sostenible

Crema catalana (amb truc de sostenibilitat)

Ingredients

1 litre de llet fresca

8 ous

1 pell de llimona

1 branca de canyella

40 g de midó de blat de moro

150 i 120 grams (per separat) de sucre de panela

Maduixots (opcional)

Elaboració 

Per començar, aromatitzeu la llet. És a dir, aboqueu-la en una olla juntament amb la pell sencera d’una llimona i una branca de canyella. Tan bon punt comenci a bullir, ja podreu colar la llet.

Mentrestant, separeu els rovells de les clares dels vuit ous. Aboqueu al bol dels rovells els cent cinquanta grams de sucre, i remeneu-ho. Quan estigui ben barrejat, aboqueu-hi el midó i torneu-ho a remenar.

Un cop infusionada la llet, aneu-la abocant a poc a poc al bol on teniu els rovells amb el sucre i el midó.

Ara serà el moment de posar-ho tot plegat en una cassola al foc. I just abans que arrenqui el bull, emplateu-ho. Sabreu que la textura de la crema catalana és la correcta perquè es quedarà enganxada a la pala amb què la remenàveu.

Un cop teniu la crema catalana, podreu començar amb el consell de sostenibilitat. Agafeu les clares dels vuit ous que teníeu reservades i munteu-les amb una batedora a màxima potència. Quan estiguin a punt de neu, hi podeu afegir els cent vint grams de sucre.

El següent pas és posar la merenga aconseguida dins d’una mànega pastissera, i anar-la deixant anar a poc a poc damunt de la crema catalana. També podeu posar-l'hi amb l’ajut de dues culleres, perquè tingui forma de quenelle, és a dir, com de croqueta allargada.

Tot seguit, poseu-ho al forn a 180º durant set minuts perquè la merenga es torri una mica. Ja a fora del forn, per damunt hi podeu ratllar una mica de maduixa i de pell de llimona.

Bon profit!

stats