Televisió

'La casa del dragón' arrasa i es converteix en l'estrena més vista de la HBO

El primer capítol el van veure 10 milions d'espectadors

2 min
Matt Smith a 'La casa del dragón'

BarcelonaL'aposta de la HBO per continuar amb l'univers de Joc de trons ha començat amb bon peu. La casa del dragón ha debutat als Estats Units aconseguint una xifra d'audiència de 10 milions d'espectadors, una dada d'estrena rècord per a una sèrie original de la HBO, segons ha detallat la companyia. Cal recordar que als Estats Units la nova sèrie de Joc de trons s'emet setmanalment a través del canal de televisió per cable de la HBO i també està disponible al servei de streaming HBO Max, mentre que a la resta del món només es pot veure a través de la plataforma.

El primer episodi de La casa del dragón no és només la millor estrena de la HBO sinó que també suposa la millor dada d'audiència per al canal des del final de Joc de trons, que va ser seguit per 19,3 milions d'espectadors. Des de llavors, la millor dada que havia aconseguit la HBO havia sigut amb el final de la segona temporada d'Euphoria, que va arribar als 6,6 milions sumant els visionaments en les diverses plataformes. La xifra de debut de La casa del dragón també ha superat la de Joc de trons, que en la seva estrena l'any 2011 va ser vista per 2,2 milions d'espectadors. Cal tenir en compte, però, que en aquella època la HBO no tenia la mateixa presència que té ara en el sector de l'streaming i, per tant, les dades de les dues sèries són difícilment comparables.

La bona acollida de La casa del dragón és una bona notícia per a Warner Bros Discovery, grup del qual formen part la HBO i HBO Max i que no passa un bon moment econòmic arran de la fusió entre WarnerMedia i la més petita Discovery. Després de dies de rumors sobre possibles acomiadaments, fa menys d'una setmana la HBO i HBO Max van prescindir de 70 persones, un 14% de la seva plantilla.

stats