Esportius
Suplements 29/08/2022

Bugatti W16 Mistral, un descapotable de 1.600 CV i 5 milions d’euros

La marca alsaciana presenta la versió descapotable del Chiron, un autèntic míssil capaç d’arribar als 420 km/h i amb un preu estratosfèric

2 min
Bugatti W16 Mistral

Fins no fa gaire la paraula roadster feia referència als vehicles esportius descapotables de dues places, pràcticament sempre de dimensions reduïdes, tracció posterior i una potència moderada que es justificava pel poc pes de la seva carrosseria. Per això ens costa una mica acceptar que Bugatti anomeni roadster el nou W16 Mistral, la versió descapotable i de dues places que fa servir el motor de setze cilindres i 1.600 CV que va estrenar el Chiron Super Sport

I és que el nou Bugatti W16 Mistral és un monstre capaç d’arribar als 420 km/h, però que a diferència dels altres models de la marca no té sostre ni cap mecanisme retràctil. De fet, els conductors d’aquest esportiu superlatiu hauran de recórrer a un tros de lona si volen evitar l’aigua de la pluja, ja que el disseny i desenvolupament del cotxe ha estat específic per a un ús en configuració fixa sense sostre.

Bugatti W16 Mistral
Bugatti W16 Mistral
Bugatti W16 Mistral

No és gens normal que un cotxe descapotable pugui superar els 400 km/h a cel obert, però l’equip d’enginyers de la marca ha treballat específicament en l’apartat aerodinàmic per poder circular a altes velocitats sense haver de patir pel confort dels ocupants. 

Bugatti sap que el W16 Mistral serà un vehicle únic, de desig i de col·lecció, i per això ja ha anunciat que només en fabricarà 99 unitats numerades a un preu unitari d’uns 5 milions d’euros (abans d’impostos) cada una. Tot i que ens costi de creure, hi haurà llista d’espera per poder comprar aquest esportiu descapotable, i el seu preu fins i tot augmentarà en el futur.

stats