Polèmica
Suplements 28/02/2023

Així ha sigut el retorn del 'Zona Franca' amb Danae Boronat

El debut de la periodista al capdavant del 'late show' s'ha saldat amb un 6,1% de quota de pantalla

2 min
Danae Boronat en un moment del programa

BarcelonaAmb un monòleg que ironitzava sobre la seva tria com a presentadora i amb molta energia, però sense el "Puta nit i bona Espanya" habitual. Així va ser el debut al capdavant del nou Zona Franca de Danae Boronat, que també es va animar a cantar acompanyada de La Mercabanda, la banda del programa. La fins ara periodista esportiva va fer una versió del tema pop I love it, d'Icona Pop, amb la qual va assegurar que "tant se li'n foten" les crítiques que pugui rebre per presentar un programa que ha estat envoltat de polèmica en els últims mesos.

El primer Zona Franca de Danae Boronat va anotar una quota de pantalla del 6,1% i 87.000 espectadors, una xifra que queda per sota de la mitjana del late show. En la breu etapa de Joel Díaz, l'espai va assolir una mitjana del 9%, la qual cosa va implicar una millora de tres punts en els resultats de la pública en la tardana franja en què s’emetia. Aquest dilluns TV3 va ser la cadena més vista amb un 15,9% de share.

En el monòleg de presentació, Boronat va batejar el nou Zona Franca com un "camp de patatones", en referència al fet que ara les dones són majoria al plató. "Som cinc ties en un plató d'un late show. Això ha passat menys que cinc ties en qualsevol altre lloc de l'esfera pública. Fins ara la tele era un camp de naps. Avui queda inaugurat el primer paltó de TV3 que és un camp de patatones", va dir Boronat entre aplaudiments. La periodista tarragonina va alertar el públic que ella és "una feminazi i, a més, de províncies".

La recepció de la nova etapa del Zona Franca ha estat diversa, des dels espectadors que acusen el programa d'haver perdut part de la seva essència fins als que demanaven que no es fessin comparacions amb l'etapa anterior.

TV3 va anunciar la setmana passada que Danae Boronat, fins llavors presentadora de l'Onze de l'Esport3 i la veu del futbol femení a Catalunya Ràdio i TV3, es posaria al capdavant del late show de la televisió pública després de la marxa de Joel Díaz. L'humorista va deixar el programa arran de l'acomiadament del col·laborador Manel Vidal, que va fer un acudit en què relacionava el PSC amb un mem en què apareixia una esvàstica. Boronat va ser triada després de tres setmanes de càstings i oferiments a diversos comunicadors i comunicadores que van refusar el projecte.

stats