Nadal i Reis

Aprendre a fer un espectacle de circ o la seqüela d''Inside out', plans per fer amb família

Una nova edició de Món Llibre o teatre al Grec, altres propostes del crític Toni de la Torre

5 min
Aprendre a fer circ

BarcelonaEl crític Toni de la Torre ens proposa cinc plans familiars per fer els pròxims dies. L’esperada pel·lícula Inside out 2, una nova edició de Món Llibre i un taller per ser professionals del circ, entre les propostes.

1.
Més emocions per a la Riley

Anem al cinema a veure la seqüela d''Inside out'

Inside out 2

La sala de control a dins del cos de la Riley continua sent un xoc constant de personalitats: l’Alegria, la Ira, la Tristesa, el Fàstic i la Por, les emocions que vam conèixer a la pel·lícula Inside out, no es posen d’acord fàcilment. Però malgrat això, ho tenen tot sota control i fins i tot podríem dir que el seu dia a dia és relativament plàcid. Però tot això canviarà quan arribi l’adolescència. Ho podrem veure a la seqüela de la pel·lícula, Inside out 2, que s’estrena aquest dissabte a les sales del cinema, amb doblatge en català inclòs. La Riley comença a experimentar canvis i hi ha noves emocions que apareixen a la sala de control. Els responsables de Pixar han hagut de triar amb molta cura quines emocions introduïen, ja que és una pel·lícula meitat d’entreteniment i meitat explicació del funcionament de la psicologia humana. I totes dues coses no sempre són compatibles. Després de molts debats interns (que també s’han escampat per les xarxes socials), finalment les noves emocions seran l’Ansietat, l’Enveja, l’Avorriment i la Vergonya, que portaran de corcoll la Riley i també els seus pares, que de cop i volta es troben amb el mal humor d’una filla que experimenta més alts i baixos emocionals dels que pot gestionar. La seqüela té un to eminentment còmic (i per això s’han descartat emocions com la Culpa) i està recomanada a partir dels 8 anys.

2
Entrem a Món Llibre

Un festival perquè infants i joves gaudeixin de la lectura


Món Llibre

Ara que arriba l’estiu i ve de gust viatjar ben lluny val la pena recordar que també podem viatjar a través de la literatura. No cal agafar cap avió per anar lluny, només endinsar-se en les pàgines d’un bon llibre. Amb aquest esperit el festival Món Llibre canvia de data i l’edició d’aquest any tindrà lloc aquest cap de setmana. Just quan la canalla està a punt d’acabar l’escola i per tant de disposar de molt de temps lliure per llegir. Si a casa encara no tenen llista de llibres per devorar aquest estiu, en aquest festival hi trobaran moltes idees. Hi ha activitats i espectacles literaris per als més petits, com ara un contacontes d’El Grúfal (de 2 a 4 anys), un espectacle inspirat en l’obra de Charles Dickens (a partir de 5 anys), un taller per pintar samurais (a partir dels 8 anys). I també n'hi ha per als més grans, a partir dels 10 anys, com la proposta Píndola Escènica, per repensar els clàssics, o l’slam d’escriptura. Aquest any les activitats es repartiran entre el Macba, el CCCB, la Biblioteca Jaume Fuster i la Biblioteca Trinitat Vella - Josep Barquero. Busqueu l’activitat que més us agradi a la programació i prepareu-vos per gaudir de la literatura.

3
A punt per sortir a la pista?

Un taller per aprendre a fer un espectacle de circ professional

Aprendre a fer circ

Segur que algun cop heu anat al circ amb les criatures i han quedat fascinades per les mil i una habilitats dels artistes. I segur que en sortir han provat de fer ells mateixos aquells malabars tan complicats o han fet veure que caminaven per sobre d’una corda fluixa. Si voleu saber si de veritat teniu fusta per treballar al circ, visiteu el Taller de Circ del MAC Barcelona, que cada diumenge d’aquest mes de juny fan els professionals de la cooperativa Coopdecirc. Us introduiran en el món de les tècniques circenses de manera amena i divertida, amb habilitats diferents per a tots els membres de la família. Malabars, equilibris, plats, masses... les podreu provar totes, adaptades a l’edat dels participants. No és necessari tenir coneixements previs per passar-s’ho bé amb un taller que agradarà especialment la canalla a qui li agrada muntar espectacles per a la resta de la família. D’aquí en sortirà el proper número d’èxit del proper dinar familiar. El taller està recomanat per a totes les edats, començant a partir dels 6 anys.

4
Les pantalles de 'Noceà'

Un còmic que posa el focus en el poder de les pantalles

Noceà

Si hi ha un còmic que ens ha tingut absorbits a casa (tant als petits com als grans) és Noceà, una història de ciència-ficció ambientada en un futur hipotètic que combina les aventures de les seves protagonistes amb temes de fons que són molt interessants. El seu autor, Ricard Efa, crea un món que té personalitat pròpia, cosa gens fàcil quan parlem d’imaginar futurs distòpics i que fa pensar en clàssics com Akira, al mateix temps que aborda realitats que ens són molt properes. Ja us vaig recomanar el primer volum i ara us vull recomanar també el segon, que es presenta com un misteri que acaba fent que les protagonistes descobreixin un videojoc que permet entrar en una realitat en què es refugien molts ciutadans. La història parla de pantalles, de l’atracció que suposa viure en un món que no és el teu i de crear-se una identitat nova, i en el procés genera reflexions punyents que arriben als lectors de còmic més joves. La idea de l’autor era fer que el còmic tingués una vida molt llarga, però finalment serà una trilogia. Mentre l’editorial Mai Més Llibres no en publica el tercer volum, us animo a descobrir Noceà i a compartir-lo amb els vostres fills. És un còmic especialment recomanable a partir dels 12 anys.

5
Els treballadors del Sr. Bo

Una obra de teatre sense diàlegs que podreu veure al Grec

Mr Bo

Aquests personatges de cap gros i mirada innocent són els servidors del senyor Bo. Ells porten tota la vida fent el que el seu senyor demana i no sabrien fer cap altra cosa... o potser sí. Perquè quan el senyor Bo no hi és, ells juguen a fer veure que manen ells. Amb aquesta premissa, l’espectacle Mr. Bo presenta tot un seguit de situacions divertides, jugant amb el llenguatge del clown i fent riure les criatures al mateix temps que els parla de les actituds despòtiques. D’aquelles persones que es pensen que poden manar als altres i dir-los què han de fer tota l’estona. Segur que ells també s’han trobat amb el típic nen o nena que vol que els altres facin tot el que diu, i veuran la seva realitat reflectida en aquests personatges ingenus i trapelles. Aquesta proposta, de la Companyia Marie de Jongh, una companyia basca que acostuma a fer obres sense text, és un dels espectacles més prometedors de la programació familiar del Grec. Com que aviat no quedaran entrades, us recomanem amb temps que n’aconseguiu per veure l’obra al més de juliol al SAT! Sant Andreu Teatre. Està recomanada per a criatures a partir dels 4 anys.

Més propostes de plans i activitats

stats