Successos
Societat Successos 30/09/2022

Detenen un banquer i dos socis seus per estafar 1,6 milions d'euros a una persona gran

L'empleat de banca va enviar doblers d'un compte d'una persona d'edat avançada que no residia a Espanya, als comptes dels seus còmplices

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha arrestat tres homes per haver estafat presumptament 1,6 milions d'euros a una persona major a través d'una entitat bancària.

L'operació ha estat desenvolupada pel Grup de Delinqüència Econòmica i Delits Tecnològics en col·laboració amb el Grup de Blanqueig de Capitals, segons ha informat la Jefatura Superior de Balears en un comunicat transmès per Europa Press.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia presentada per l'entitat, que assegurava que un empleat d'una de les seves oficines de Mallorca va gestionar de manera malintencionada el patrimoni d'un dels seus clients, sense el seu consentiment ni autorització, i arribà a desviar més d'1,6 milions d'euros a comptes bancaris de diverses empreses, vinculades a un altre home soci del treballador de l'entitat.

El banquer va simular diversos productes financers falsos amb una documentació, ja que es tractava d'una persona d'avançada edat, estrangera, que no residia a Espanya i amb escàs control dels seus comptes. Igualment, el mateix oficinista del banc es va apropiar de 86.980 euros en metàl·lic que va extraure dels caixers automàtics de la seva sucursal.

Darrerament, va aparentar fer un ingrés en efectiu de 51.000 euros en un compte de l'altre dels detinguts. Aquest ingrés comptablement va tindre vigència, però els sacs on havien d'estar els doblers es trobaven buits. El treballador va ser acomiadat en juliol de 2021, encara que la investigació ha constatat que va continuar amb els seus il·lícits en simular que encara hi feia feina per l'entitat fins escassos dies de la seva detenció.

Pel desenvolupament de la intervenció, la Policia va enregistrar dos domicilis dels dos investigats i s'intervingueren tres vehicles d'alta gamma i diversos objectes de valor que sumaven 150.000 euros. Tot d'una que va concloure la investigació es va arrestar els tres homes com a presumptes autors dels delictes d'administració deslleial, falsedat documental i apropiació indeguda, encara que no es descarten noves detencions.

stats