Societat 21/05/2018

Valtonyc podria entrar a la presó abans de dijous

La Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació ha fet una 'crida urgent' a la societat espanyola perquè manifesti el seu rebuig per l'entrada imminent del raper a la presó

Efe
1 min
Dijous Valtonyc pot entrar a la presó

PalmaValtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, té fins al 24 de maig per entrar a la presó.

"Al marge de l'opinió que cada persona pugui tenir de les lletres de l'artista mallorquí, la PDLI considera que una societat democràtica no pot romandre impassible davant aquest atac a un dret essencial i irrenunciable com és la llibertat d'expressió", sosté en un comunicat.

Per això, ha fet una "crida urgent perquè juristes, ciutadania, organitzacions i societat civil manifestin el seu rebuig" a la imminent entrada a la presó del músic.

La PDLI ha insistit que la condemna a Valtonyc "constitueix una clara vulneració dels drets fonamentals" i és contrària als principis internacionals sobre llibertat d'expressió als quals Espanya està subjecta.

"La nefasta actuació de tots els poders públics", segons el parer de la PDLI, "ha conclòs en aquesta condemna vergonyosa i contrària a la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i als estàndards internacionals sobre llibertat d'expressió".

En aquest sentit, confia que TEDH revocarà la sentència, portarà el cas davant l'ONU, l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), el Parlament Europeu i el Consell d'Europa perquè instin a una rectificació dels poders públics espanyols en relació amb la llibertat d'expressió.

stats