Valtonyc: "Ja m'ho esperava, a l'estat espanyol no hi ha llibertat d'expressió"

La plataforma #LlibertatValtonyc demana ajuda per recaptar els 3.000 de multa, a més de les despeses judicials, que haurà de pagar el raper

Josep Miquel Arenas ha fet declaracions a l'ARA Balears en relació amb la sentència que s'ha confirmat aquest dimarts del Tribunal Suprem i que el condemna a tres anys i mig de presó. Ha dit que "ja s'ho esperava" i ha afegit que "a l'estat espanyol no hi ha llibertat d'expressió". 

Queda encara la darrera carta sobre la taula, que és la de recórrer davant el Tribunal Constitucional; però, segons ha afirmat Arenas, "té poques esperances". 

En quinze o trenta dies haurà d'ingressar a la presó, després que e l Suprem hagi rebutjat els arguments de l'acusat que defensava haver actuat dins l'exercici dels seus drets de llibertat d'expressió i a la creació artística, a més d'assenyalar que en el rap s'utilitza un llenguatge més extrem i provocador. 

"Ara toca mobilitzar-se i sortir al carrer", ha declarat el raper de sa Pobla davant els mitjans. 

A més de les penes de presó, també l'haurà de pagar una multa de 3.000 euros, a més de les despeses judicials. Per això la plataforma #LlibertatValtonyc ha demanat ajuda a tots els seus seguidors i ha facilitat un numero de conte per ingressar les donacions. 

El Suprem confirma els 3 anys i sis mesos de presó per a Valtonyc

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF