Balears 20/02/2018

El Suprem confirma els 3 anys i sis mesos de presó per a Valtonyc

Després de quinze dies de deliberació, l'Alt Tribunal confirma la sentència de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries contra la corona

Sabrina Vidal
1 min
El Suprem confirma els 3 anys i mig de presó per Valtonyc

PalmaEl raper de sa Pobla Josep Miquel Àngel Arenas, 'Valtonyc', entrarà finalment a la presó després que el Tribunal Suprem confirmi la sentència de l'Audiència Nacional. Quinze dies després d'iniciar les deliberacions, s'acaba de conèixer la confirmació d'una condemna de tres anys i sis mesos de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries greus a la corona i calúmnies per les lletres de les seves cançons.

El Suprem rebutja els arguments de l'acusat que defensava haver actuat dins l'exercici dels seus drets de llibertat d'expressió i a la creació artística, a més d'assenyalar que en el rap s'utilitza un llenguatge més extrem i provocador.

Segons la sentència, ara ratificada, a les cançons s'inclouen expressions de suport i enaltiment d'organitzacions terroristes com Grapo i ETA, i alguns dels seus membres, a més d'insults als titulars de la corona i els seus familiars i el president del Círculo Balear, Jorge Campos.

El Suprem considera que només de llegir a la sentència els fets, declarats provats, n'hi ha prou per "comprendre la gravetat de les expressions contingudes". Així mateix, se subratlla que l'Audiència Nacional ja va tenir en compte la "pluralitat dels missatges que contenen les cançons" i que "no queden emparats per la llibertat d'expressió".

Sentència Valtonyc
stats