Societat 04/01/2024

La vaga d'Iberia obliga a cancel·lar més de 30 vols als aeroports de les Balears

L'aeroport de Palma acumula 34 cancel·lacions; Eivissa, 12, i Menorca, 14

ARA Balears
2 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaLa vaga d'Iberia ha obligat a cancel·lar més de 30 vols amb origen o destinació als aeroports de les Balears prevists entre aquest divendres i dilluns. Concretament, segons ha recollit Europa Press, la majoria de les cancel·lacions afecten les connexions interilles. D'aquesta manera, Son Sant Joan acumula 34 cancel·lacions, la majoria sortides i arribades a Eivissa, que registra 12 cancel·lacions, mentre que Menorca n'acumula 14. També s'han vist afectades algunes connexions amb Madrid.

Per dies, aquest divendres hi ha previstes cinc cancel·lacions i sis dissabte. Dels vols previstos per a diumenge i dilluns, se n'han cancel·lat deu cada dia. Així, en total s'han cancel·lat 444 vols: 270 d'Iberia, 64 d'Iberia Express i 110 d'Air Nostrum. Des de la companyia han recordat que els passatgers que tinguin reservats vols afectats per als dies 5, 6, 7 o 8 de gener, poden sol·licitar a Gestió de Reserves un canvi de data per al seu vol o el reemborsament de l'import dels bitllets. D'altra banda, aquells clients amb vols no afectats directament per la vaga podran canviar la data del viatge o sol·licitar un bo.

Sense acord entre empresa i sindicats

Iberia i els sindicats CCOO, UGT, USO i el Comitè d'Intercentres tornen a reunir-se aquest dijous després que la trobada d'aquest dimecres amb l'objectiu d'evitar la vaga convocada en el servei de handling des d'aquest divendres, dia 5, fins dia 8, acabàs sense acord. Així, després de la reunió, els sindicats varen decidir mantenir les aturades en el servei d'Iberia Airport Service (la filial que presta els seus serveis a terra) del 5 al 8 de gener.

Per la seva banda, la companyia va lamentar la manca d'acord amb els sindicats i va reiterar que només la convocatòria d'aquesta vaga ja ha causat "un enorme perjudici" a milers de persones que veuen alterats els seus viatges, així com les més de 90 companyies aèries a les quals l'empresa atén i que han hagut de cancel·lar i modificar vols. Així mateix, Iberia va recalcar la manca de justificació de la vaga, ja que tots els llocs de feina, així com les condicions salarials i beneficis socials estan garantits "de per vida" pel V Conveni del sector en tots els processos de subrogació, "gràcies, entre altres coses, a la feina feta aquests anys pels representants sindicals que ara convoquen vaga".

Amb tot, des de CCOO i UGT han denunciat que Iberia "realment no vol fer" cap negociació per solucionar la situació dels treballadors de handling, però varen remarcar la seva voluntat de reprendre les negociacions per poder trobar una sortida al conflicte.

stats