Societat 03/04/2018

La UIB estrena l'Oficina de Suport a la Docència

La Universitat, a través d'aquesta estructura, pretén millorar la qualitat de la docència

M.cifre
2 min
Antonia Mesquida i Josep Vidal

PalmaLa Universitat de les Illes Balears ha posat en marxa l’Oficina de Suport a la Docència (OSD) amb l'objectiu de millorar la qualitat de la docència. Segons el doctor contractat de l'àrea d'Educació Física i Esportiva del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, Josep Vidal, les principals funcions de la Universitat són la docència i la investigació. “Ja fa temps que a la UIB hi ha l’Oficina de Suport a la Recerca, que cobreix l’àmbit de gestió per a aquesta activitat. Per això, creim que l’OSD ha de respondre a les necessitats i millores relacionades amb la docència”.

L’Oficina de Suport a la Docència té un esperit transversal, que no només centra la seva feina en la docència, sinó també en la gestió acadèmica. “Creim que una línia important d’actuació passa per facilitar les tasques acadèmiques als equips de deganat perquè es puguin centrar a millorar la qualitat dels seus estudis, ja que són els que els coneixen millor”, explica Vidal. D’entre totes les línies d’actuació, destaca un pla d’acollida per al professorat nouvingut, a través del qual es varen dur a terme unes jornades per a nous professors a Palma, a Menorca i a Eivissa. “La valoració n'és molt positiva, atesa l’assistència del professorat a les sessions duites a terme i les mostres d’agraïment rebudes d’aquest col·lectiu”, explica Vidal; Altres actuacions han estat la simplificació i unificació de criteris de les guies docents, la gestió de les modificacions de plans d’estudis i l'actualització del repositori institucional de Treball Final de Grau i Treball Final de Màster.

D'altra banda, explica Vidal, “són necessàries mesures de conscienciació de les estructures polítiques, les universitats i els membres que les formen, de la importància de la docència. Només a partir del moment en què s'evidenciï aquesta necessitat podrem donar al professorat els recursos suficients per millorar la qualitat de la seva docència”.

stats