Societat 03/10/2023

UGT proposa introduir professorat expert i mantenir els estabilitzats a l'Escola Nauticopesquera

El sindicat ha defensat la necessitat de recórrer a experts del sector productiu, com permet la legislació vigent

ARA Balears
2 min
Alguns dels cartells de protesta

PalmaEl sindicat UGT Ensenyament ha proposat aquest dilluns solucionar el problema de l'homologació de la formació del Centre Integrat de Formació Professional Nauticopesquera i "garantir la qualitat educativa en l'FP" mitjançant la figura del professorat expert i mantenint els estabilitzats. En una nota de premsa, el secretari del sector d'Ensenyament d'UGT de les Balears, Encert Davia, ha recordat la manca de docents especialitzats en determinades matèries i la necessitat de recórrer a experts del sector productiu, com permet la legislació vigent, ja que, segons el Reial decret 659/2023 (on es desenvolupa l'ordenació del Sistema de Formació Professional), les administracions competents poden contractar professionals experts del sector productiu quan s'esgotin les vies ordinàries per garantir la docència. Per aquest motiu, el sindicat ha advocat per utilitzar aquesta opció "de manera responsable i coordinada" per cobrir les necessitats de formació en les ofertes d'FP.

Així mateix, el sindicat ha remarcat que fa menys de dues setmanes la Conselleria d'Educació proposava utilitzar la figura de professors experts per cobrir les necessitats de places sense cobrir. En aquesta línia, Davia ha indicat que la mateixa figura proposada es podria utilitzar per complementar la docència dels professors que actualment ocupen les seves places en el CIFP Nauticopesquera i que, a més, podria "solucionar el problema de l'homologació dels títols".

"És important destacar que, segons el que s'estableix en l'article 170, les persones expertes desenvoluparan la seva funció en el mòdul o mòduls professionals o, si escau, en els blocs formatius sota la supervisió del responsable de l'oferta formativa, que signarà, al costat d'ella, els documents d'avaluació i, en particular, les actes d'avaluació", ha explicat Davia, que ha afegit que entenen que "en tot cas, les avaluacions seran conjuntes i el professorat expert pot aportar les titulacions necessàries per a l'homologació".

Així, el sindicat ha instat les autoritats competents a treballar en conjunt amb el centre per trobar solucions "viables i sostenibles que vetllin per l'alumnat", i ha assegurat que es compromet a "abordar aquestes qüestions i aconseguir un equilibri entre les necessitats de l'alumnat i la legalitat vigent".

stats