Marina Mercant
Societat 29/09/2023

Caos a l'Escola Nauticopesquera: els alumnes critiquen la manca de capacitació dels docents estabilitzats

Els professors afectats, que són especialistes en Música, Química, Geografia i Psicologia, han dut davant la Fiscalia el procés d'estabilització

ARA Balears
2 min
Alguns dels cartells de protesta

PalmaLa polèmica ha esclatat en el Centre Integrat de Formació Professional Nauticopesquera després que s'hagi materialitzat el procés d'estabilització de places. Arran d'aquest procés, el Centre té quatre docents llicenciats en Geografia, Psicologia, Química i Música que fan classes de matèries de les quals no tenen coneixement. Tot plegat ha provocat que els docents afectats hagin decidit interposar una denúncia per suposada prevaricació administrativa. Els professors són una pianista, un enginyer, un químic i una psicòloga que, tan aviat va aconseguir la plaça, va demanar la baixa. Tots ells han consolidat plaça en les especialitats de Navegació i instal·lacions marines (NIM) i Màquines, serveis i producció (MSP).

Per la seva banda, els alumnes han protestat davant la que consideren escassa qualitat de les classes que reben. "Volem docents aptes"; "El nostre futur no és un joc" i "Volem professors mariners" són alguns dels missatges que han aparegut en cartells repartits pel centre de Formació Professional, ubicat a Portopí.

Vera llança un missatge tranquil·litzador

L'objecte de la denúncia interposada pels docents davant la Fiscalia és per suposada prevaricació administrativa, ja que, segons ha explicat a aquest mitjà un estudiant del centre, temen que puguin perdre la seva homologació si els professors que exerceixen les matèries no tenen el títol de la Marina Mercant. De fet, tots ells imparteixen docència en assignatures de segon any de la Formació Professional, un fet que els estudiants consideren especialment greu, perquè aquest mateix curs finalitzen els estudis i la incertesa per la validesa del títol preocupa especialment.

Precisament, aquest dematí, durant la inauguració del curs escolar al CEPA Calvià, el conseller d'Educació, Antoni Vera, ha assegurat que el Centre Integrat de Formació Professional Nauticopesquera de Palma "no perdrà l'homologació". Vera ha dit que el seu equip s'ha trobat amb "una situació heretada". Va ser el Govern anterior qui va executar el pla d'estabilització a l'escola nauticopesquera. "No hi havia requisits de titulació, excepte l'acreditació de l'antiguitat com a docents a l'administració autonòmica". Tot plegat, ha reconegut, ha derivat en el fet que algunes persones amb titulacions que no són adequades hagin obtingut plaça. "Som conscients de la situació i evidentment hem de trobar-hi una solució, el centre no perdrà la seva homologació", diu Antoni Vera. Per intentar trobar-hi una solució, Vera es reunirà amb el director del centre nauticopesquer dilluns que ve.

Cal recordar que, quan es va iniciar el procés d'estabilització, mesos enrere, el centre ja va alertar la Conselleria d'Educació del perill que docents sense la titulació de la Marina Mercant impartissin classes a les FP de Nàutica. Amb tot, aquesta setmana vinent el centre espera rebre la visita d'un capità de la Marina Mercant, que ja ha notificat al centre una alerta pel que fa al compliment del reial decret que estableix els requisits de titulació per poder exercir com a docent.

stats