Vaga posposada
Societat 21/12/2023

UGT i CCOO ajornen la vaga d'Iberia prevista per a Nadal

Ambdós sindicats han pres aquesta decisió després d'aconseguir que el govern espanyol faci de mediador

ARA Balears
2 min
Les empreses critiquen Aena per tancar les portes a la cogestió de Son Sant Joan

PalmaUGT i CCOO han decidit ajornar la convocatòria de vaga dels treballadors del handling d'Ibèria, anunciada per a vuit jornades del període nadalenc, després de l'oferiment del govern espanyol per mediar en el conflicte.

Aquest passat dimecres, tots dos sindicats van mantenir una sèrie de converses amb el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per mirar de trobar una solució al conflicte, generat després que Iberia perdés la llicència de handling en vuit aeroports en l'últim concurs d'Aena. En un comunicat, els sindicats destaquen que ajornar la vaga és "un acte de responsabilitat", i mostren la seva voluntat d'"aconseguir el tan anhelat acord" gràcies al nou marc de negociació amb la intervenció del govern espanyol. Les reunions començaran aquest mateix dijous.

Així mateix, els sindicats han manifestat el seu desig que aquesta nova via, "oberta gràcies a les pressions d'UGT i CCOO", els permeti "arribar a un resultat beneficiós per als treballadors d'Iberia".

Una nova empresa liderada per un altre operador

Els sindicats han afirmat que aquesta mediació del govern espanyol deriva de les pressions d'aquests mateixos sindicats, que havien decidit convocar la vaga després de les "infructuoses reunions" mantingudes amb Iberia.

La vaga estava anunciada per als dies compresos entre el 29 de desembre i l'1 de gener i entre el 4 i el 7 de gener. Segons han detallat els sindicats, en el marc de les seves negociacions amb Iberia, la companyia va proposar la creació d'una empresa liderada per una adjudicatària guanyadora dels concursos, amb una participació majoritària al 80%, al costat d'una empresa minoritària que pertanyés a IAG, que seria Yellow Handling.

No obstant això, els sindicats van considerar que aquesta "invenció" era "il·legal" perquè no complia el reial decret que correspon a aquest tema. CCOO i UGT estimen que això suposaria una segregació del negoci i, al seu torn, l'incompliment dels acords signats en els últims convenis.

stats