Societat 07/01/2022

Tres de cada 10 proves per detectar el covid-19 que es fan a les Balears donen positiu

Els contagis diaris davallen després d'anar a l'alça tota la setmana

ARA Balears
2 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaEl 30% de les proves diagnòstiques fetes els darrers set dies a les Balears han donat positiu. És a dir, la taxa de positivitat en PCR i tests ràpids ha estat del 30%, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut. Aquest indicador mostra que el covid-19 continua expandint-se a la comunitat. També ho indica així la incidència acumulada a 14 dies, que supera els 2.200 casos per 100.000 habitants, rècord absolut de la pandèmia.

Cal dir que els contagis diaris han davallat després d'anar a l'alça tota la setmana i arribar a les 5.000 infeccions comunicades ahir. Aquest divendres, en canvi, Salut ha notificat 2.164 casos nous a l'Arxipèlag: 1.722 a Mallorca, 57 a Menorca, 240 a Eivissa i un a Formentera. D'altra banda, l'Última Hora ha avançat que 15 persones que viatjaven en el creuer MSC Grandiosa han desembarcat aquest matí a Palma després de donar positiu en covid-19. La Conselleria ha confirmat que quatre faran l'aïllament a casa seva i les altres 11, a l'hotel pont.

Els ingressos a l'hospital continuen augmentant a poc a poc. Ara com ara, hi ha 282 pacients infectats a planta i 73 a l'UCI, que es mantenen en risc alt amb el 21,4% dels llits destinats a malalts covid-19 ocupats. L'Atenció Primària fa el seguiment de 37.117 illencs afectats pel virus. Cal recordar que els centres de salut ja només atenen les persones amb símptomes lleus i els vulnerables.

Els militars s'incorporen a la vacunació

La directora assistencial de l'IB-Salut, Eugènia Carandell, ha explicat que l'espai Francesc Quetglas, a Palma, s'obre a partir d'aquest divendres per immunitzar adults al matí i infants a l'horabaixa i els caps de setmana. Segons ha informat Europa Press, l'horari serà de 8 h a 20 h.

D'altra banda, Carandell ha avançat que dos equips militars s'incorporen per vacunar. En concret, cada equip estarà format per un infermer i un conductor. Amb aquest nou dispositiu, que permetrà arribar a les 12.000 dosis setmanals, Salut pretén fer avançar la vacunació de nins i nines i la tercera dosi de reforç. A més, la Conselleria incrementarà les línies de Son Dureta.

stats