Societat 07/01/2022

Preocupació a Ferreries perquè encapçala la incidència de casos de covid a 14 dies

El municipi acumula 4.971 casos per cada 100.000 habitants fins a aquest dijous

Iván Martín
1 min
El centre de salut de Ferreries.

FERRERIESLa batlessa de Ferreries, Joana Febrer, s'ha mostrat aquest divendres preocupada perquè el seu és el municipi de les Balears amb més incidència acumulada de contagis per covid-19 en els darrers 14 dies, amb 4.971 casos per cada 100.000 habitants fins a aquest dijous.

Febrer està contrariada per l'afectació que està tenint la sisena onada en el poble, que a principis de la pandèmia es va caracteritzar per no registrar pràcticament contagis: "Passam de no tenir casos i una incidència acumulada molt baixa a l'altre extrem". També ha recordat que aquesta situació no és nova: "Ja ens va passar el mateix el mes de juliol". Així mateix, la batlessa creu que les conseqüències econòmiques que té la propagació del virus a Ferreries s'està deixant notar: "Estam veient carrers buits i sense ambient, ja que moltes persones estan aïllades en els seus domicilis".

Des del Consistori s'ha optat per cancel·lar la majoria d'actes programats i fins i tot es va alterar la cavalcada de Reis (es va decidir recórrer tots els carrers per donar l'oportunitat als més petits de veure ses majestats a través de finestres i balcons). A més, Ferreries és un municipi que concentra gran activitat d'estudiants, tot i que la batlessa no vol vincular les concentracions de joves a l'augment de contagis: "És una opció, però pens que el nucli del poble està molt concentrat en un únic punt, la gent no es dispersa per diferents zones".

Per acabar, Febrer ha instat els ciutadans a vacunar-se com a única eina per combatre el virus.

stats