Societat 11/02/2021

Els treballadors de l'aeroport de Menorca faran 33 dies de vaga durant el 2021

Amenaça la Setmana Santa, Sant Joan i els mesos de temporada turística

Iván Martín
1 min
Les instal·lacions de l'Aeroport de Menorca viuran uns dies intensos amb la convocatòria de vaga dels treballadors.

MaóEls treballadors de l'aeroport de Menorca s'han cansat d'esperar respostes per part de les direccions d'Aena i Enaire, i han registrat oficialment una convocatòria de 33 dies de vaga, que duran a terme tots els serveis de la instal·lació en diferents períodes del 2021. El Comitè de Centre ha anunciat que el primer dia d'aturada serà el 31 de març, i adverteixen que l'objectiu és paralitzar l'activitat aèria, segons explica el delegat de Comissions Obreres (CCOO), Ramon Carreras: "Hi haurà serveis mínims, però la davallada serà important en el trànsit aeri i aturarem el funcionament normal de l'aeroport".

L'objectiu de la vaga és establir una plantilla marc per a l'aeroport menorquí, que, recorden, és una infraestructura estacional i des de fa mesos els representants dels treballadors sol·liciten reforçar la plantilla, especialment durant els mesos de major densitat turística. A l'escrit de registre qualifiquen d'insuficient la plantilla actual i lamenten que les seves reivindicacions no s'hagin atès. D'altra banda, reclamen recuperar els dies d'assumptes propis per a franges inferiors a una hora, així com l'aplicació de les prejubilacions d'Enaire. En aquest sentit, Carreras confia en una reacció per part dels òrgans públics: "Esperam un acord, perquè en cas contrari continuarem les accions. No estam davant una vaga que demani un augment salarial, són coses sense cost i esperam que s'obri un diàleg que permeti arribar a una entesa".

Els dies afectats per la vaga general de treballadors a l'aeròdrom menorquí són el 31 de març; els dies 1, 4, 5 i 30 d'abril; els dies 2, 22 i 30 de maig; els dies 19, 21, 22, 25, 26 i 27 de juny; els dies 10, 11, 16, 18, 19, 24, 25 i 31 de juliol; els dies 1, 7, 8, 9, 13, 14 i 15 d'agost, i, finalment, els dies 4, 5, 9 i 12 de setembre.

stats