Societat 23/12/2021

Tots els majors de 12 anys que participin en competicions esportives hauran de presentar el passaport covid

Aquesta mesura afectarà totes les competicions esportives d'àmbit autonòmic de les Illes Balears

2 min
Partit de futbol regional.

PalmaTots els esportistes que tinguin més de 12 anys hauran d'estar vacunats, tenir una prova PCR negativa o haver passat el covid-19 en els darrers sis mesos per poder participar en les competicions esportives de les Illes. Aquesta mesura entra dins el nou paquet de decisions per combatre la pandèmia de covid-19 que ha anunciat avui, dijous 23 de desembre, el Govern de les Illes.

La mesura com a tal fa que tota persona que participi en les competicions autonòmiques hagi d'ensenyar el passaport covid conjuntament amb el DNI per poder competir. Per posar-ne un exemple: tots els jugadors de les categories de futbol des de Tercera Regional fins a Primera Preferent hauran de complir aquesta mesura.

Aquesta mesura l'haurà de ratificar el TSJIB, perquè no és una que ja estigués inclosa dins el nivell 3 d'alerta sanitària que cataloga el Govern de les Illes. Totes les noves mesures d'aquest nivell que ha proposat l'Executiu avui hauran de ser validades pel tribunal, cosa que està previst que sigui dia 30 de desembre, dijous de la setmana que ve.

Així mateix, el passaport covid passarà a ser obligatori a tots els bars, cafès i restaurants de menys de 50 persones d'aforament, a part també limitar les possibles festes populars que es facin. També serà obligatori en gimnasos i instal·lacions esportives, acadèmies de ball, tota classe d'esdeveniment cultural i esportiu (cinemes, circs, teatres, auditoris, sales de concerts, spas i piscines cobertes). És igualment un requisit als clubs de la gent gran i en establiments de joc i apostes.

Les multes també seran més dures. Per a tots els locals on no es compleixi la normativa referent al passaport covid, les sancions aniran dels 3.000 fins als 600.000 euros, depenent de la gravetat de la infracció. Aquesta mesura, de moment, durarà fins al 24 de gener.

stats