Societat 23/12/2021

Les Balears, la comunitat de l'Estat amb menys menors vacunats

D'ençà que va començar la campanya dels infants d'entre 5 i 11 anys, només un 7,6% s'ha posat la primera dosi

ARA Balears
1 min
Vacunació nens

PalmaEl 15 de desembre va començar en el conjunt de l'Estat la vacunació dels menors d'entre 5 i 11 anys per frenar l'augment de contagis de covid-19 que s'està produint durant aquesta sisena onada. Una setmana després, el Ministeri de Sanitat ha fet un recull de dades, del qual s'ha fet ressò Europa Press, que han posat de manifest que les Balears són la comunitat on menys nins s'han vacunat, concretament només ho ha fet un 7,6%.

Aquest percentatge contrasta amb el d'Extremadura, que és la comunitat que més menors ha vacunat en una setmana, com a mínim amb una dosi, amb un 32,5%. Segons l'informe del Ministeri que ha recollit Europa Press, la població a vacunar que està en aquesta franja d'edat és de 3.349.276 infants i la mitjana estatal de menors vacunats és del 17,8%.

Amb aquest percentatge es posa de manifest que les Illes es troben molt per sota de la mitjana estatal. Per davant de l'Arxipèlag es troba Catalunya, on només s'ha vacunat un 10% dels menors citats, i Madrid, amb un 11,2% de vacunats.

Contagis a les escoles

Aquesta baixa taxa de vacunació contrasta amb l'augment dels contagis que s'estan produint a les escoles. Precisament, aquesta darrera setmana es va informar que la setmana de l'11 al 17 de desembre en els centres educatius de les Illes es varen detectar 44 positius entre el professorat, una xifra que suposa un 0,21% del total de professors de les Balears. Entre els alumnes varen notificar 676 casos, un 0,31% del total.

Segons va informar la Conselleria d'Educació, la majoria d'aquests contagis es varen produir fora dels centres escolars. En xifres globals, hi ha 124 grups en quarantena aquesta setmana (88 la setmana anterior), fet que suposa l'1,37% dels 9.043 grups de les Illes Balears.

stats