Societat 19/08/2021

El Govern estudia la "capacitat jurídica" que té per demanar la vacunació per fer activitats esportives

Els gimnasos sol·liciten que aquesta mesura s'ajorni

ARA Balears
1 min
Un jove rebent la vacuna en un dels punts de vacunació.

PalmaEl Govern ha reiterat la voluntat que té de demanar el certificat covid per poder assistir a gimnasos, activitats esportives, entrenaments i competicions a partir de dia 15 de setembre. És per això que estan estudiant la "capacitat jurídica" per poder fer-ho, segons ha informat la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, a IB3 Televisió.

Aquesta mesura es va explicar a principi d'agost i ara estan pendents dels arguments presentats tant pel Tribunal Suprem com per diferents tribunals Superiors de Justícia per veure si les comunitats autònomes poden aplicar aquesta mesura i en quines condicions.

Santiago ha reiterat l'aposta del Govern per fer servir aquesta eina i ha argumentat que ja es va anunciar l'agost la intenció d'implementar l'ús del certificat en l'àmbit esportiu, precisament, perquè els afectats tinguessin temps per accelerar la vacunació. En tot cas, la consellera ha recordat que la vacuna no és obligatòria, de manera que es dona l'opció de presentar una prova negativa de detecció del virus.

Els gimnasos demanen endarrerir la implantació de la mesura

Precisament, els gimnasos han demanat que s'ajorni aquesta mesura i el vicepresident de l'Associació d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives de Mallorca (AEIEM), Xavi Fuster, ha advertit del problema jurídic que ha causat l'aprovació d'aquesta mesura a altres comunitats autònomes. En aquest sentit, el vicepresident ha reclamat que, si s'arriba a aprovar, s'ajorni fins a l'1 d'octubre perquè "el sector i els propietaris es puguin preparar a escala logística i d'assessorament".

A més, ha reclamat una "base jurídica" que eviti que la responsabilitat i el compliment recaiguin sobre els empresaris. Així mateix, el sector reclama també el pagament de les ajudes derivades dels fons europeus.

stats