Societat 11/08/2021

Fina Santiago sobre la vacuna per accedir als gimnasos: "Han complert, però són un espai de contacte"

El Govern obligarà a partir de setembre a estar vacunat o tenir una prova diagnòstica negativa per accedir a aquests espais

1 min
Dos homes entrenant en un gimnàs.

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha donat els detalls sobre la darrera restricció aprovada pel Govern en l'àmbit de l'esport. "A partir de setembre, per fer entrenaments esportius, competicions i gimnasos, es demanarà la vacuna. I, si no, una PCR o una prova diagnòstica negativa en covid-19", ha explicat Santiago.

Tot i que "els gimnasos han complert, són un espai de contacte", ha argumentat la consellera, i ha lamentat que "la vacuna no pot ser obligatòria perquè la llei no ens empara". Ara bé, ha recordat que "quan estàs vacunat, tens un 90% menys d'opcions d'entrar a l'UCI".

Santiago ja va anunciar la mesura la setmana passada, però avui ha especificat que qui no tingui la vacuna “s’haurà de fer una PCR o una prova d’antígens cada setmana o cada 72 h”. Com que l'obligatorietat de la vacuna depèn del govern espanyol, l'Executiu autonòmic l'està estimulant "tot el que es pot".

Precisament, dijous passat la presidenta del Govern, Francina Armengol, va presentar una iniciativa per incentivar la vacunació entre els esportistes de les Illes Balears sota el lema 'Amb la vacuna, tothom guanya'. En aquest sentit, Santiago ha recordat que les Balears han estat una de les primeres comunitats autònomes a obrir la vacunació a tota la població, atès que d'ençà d'aquest dimecres és possible acudir a vacunar-se sense cita prèvia.

stats