Societat 12/08/2021

A quins llocs necessites estar vacunat o presentar una PCR per entrar-hi?

ARA Balears
2 min
Dos homes entrenant en un gimnàs.

PalmaArran de la cinquena onada provocada pel covid-19 i la baixada del ritme de vacunació, des del mes de juliol el Govern exigeix que a segons quins llocs les persones que tinguin més de 12 anys hagin d'estar vacunades o presentar una PCR o una prova d'antígens negativa per entrar-hi. Aquests són els llocs que tindran l'accés restringit:

Residències de gent gran

Les visites a les residències de gent gran estan restringides, fins dia 23 d'agost, a les persones vacunades contra el coronavirus o que presentin una prova PCR negativa de, com a màxim, 72 hores abans d'anar-hi. També ho podran fer els qui donin negatiu en una prova d'antígens d'una antiguitat màxima de 48 hores. Aquesta decisió es va prendre arran de l'augment de contagis als centres residencials.

Grans esdeveniments culturals i esportius

Encara que el Govern permetrà ampliar l'aforament dels grans esdeveniments culturals i esportius a partir de dia 14 d'agost (a un màxim de 1.000 persones a l'interior i de 5.000 a l'exterior), qualsevol esdeveniment que superi les 500 persones en interior i les 2.500 en exterior haurà d'exigir als assistents que presentin un justificant de la pauta completa de vacunació o bé una prova diagnòstica negativa.

Gimnasos, entrenaments i competicions esportives

El Govern va anunciar la setmana passada que estava treballant per començar a exigir, a partir del mes de setembre, que la gent major de 12 anys que vagi al gimnàs, entreni o vagi a competicions esportives estigui vacunada o presenti una prova negativa de covid-19 per fer-ho.

Campaments

Pel que fa als campaments d'estiu, l'Executiu va aprovar que els monitors que hi participen hagin de fer-se un test covid abans d'anar-hi.

Vetles, enterraments i cerimònies nupcials

Per poder participar en cerimònies i celebracions nupcials, comunions, batejos i altres celebracions similars en què hi hagi entre 120 i 200 persones a l'exterior i entre 50 i 100 a l'interior, els assistents hauran d'acreditar que estan vacunats, presentar un test covid fet, com a màxim, 72 hores abans de l'esdeveniment o acreditar que ja han passat la malaltia en els darrers sis mesos.

stats