Societat 02/08/2021

El Govern exigirà estar vacunat o una PCR negativa per visitar les residències

També ho podran fer els qui donin negatiu en una prova d'antígens 48 hores abans d'accedir-hi

1 min
El Govern ja ha intervingut 14 residències per a gent gran des de l'inici de la pandèmia.

PalmaLes visites a les residències de gent gran quedaran restringides a les persones vacunades contra el coronavirus o que presentin una prova PCR negativa 72 hores abans d'anar-hi. També ho podran fer els qui donin negatiu en una prova d'antígens amb un termini de 48 hores, segons ha aprovat aquest dilluns el Consell de Govern. La mesura entrarà en vigor a partir de dimarts i estarà en marxa fins dia 23 d'agost, quan es tornaran a revisar les restriccions de la mobilitat entre la 1 i les 6 h del matí.

Les sortides dels residents es permetran amb la signatura prèvia d'un consentiment en el qual es garanteixi que durant el temps de sortida només es relacionaran amb persones vacunades o que hagin donat negatiu en les proves PCR o d'antígens.

De totes les exigències esmentades, queden eximits d'aquests requisits els menors de 12 anys, però l'Executiu balear recomana extremar les mesures de precaució mitjançant l'ús de la mascareta, el distanciament físic i la ventilació dels espais tancats.

Els treballadors de les residències que encara no estiguin vacunats i que no puguin demostrar que no han tingut covid-19 en els darrers sis mesos hauran de fer-se tres proves setmanals, almenys dues de les quals hauran de ser PCR. El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha assenyalat que l'Executiu n'assumirà el cost.

stats