Societat 02/08/2021

Assistir a grans esdeveniments culturals i esportius requerirà estar vacunat o donar negatiu

Aquesta demanda entrarà en vigor dia 14 d'agost i afectarà a cites de més de 500 persones en interior i més de 2.500 en exterior

2 min
El públic del concert de Sidonie en el primer concert amb la gent dreta que es fa a Mallorca durant la pandèmia.

PalmaEl Govern permetrà ampliar l'aforament dels grans esdeveniments culturals i esportius a partir de dia 14 d'agost. Hi podrà haver un màxim de 1.000 persones a l'interior i de 5.000 a l'exterior. Fins ara, tot els esdeveniments han estat d'un màxim de 500 persones a l'interior i 2.500 a l'exterior. A partir de dia 14, qualsevol esdeveniment que superi les 500 persones en interior i les 2.500 en exterior haurà d'exigir als assistents que presentin un justificant de la pauta completa de vacunació o bé una prova diagnòstica negativa. Només se'n lliuraran els assistents menors de 12 anys.

Els festivals, concerts, espectacles teatrals i esportius que no arribin a aquestes capacitats d'aforaments no es veuran afectades per les noves condicions. És a dir, no afecta els concerts del Festival de Pollença, als del Festival de Jazz de sa Pobla o al cicle La Lluna en Vers. Afectaria, per exemple, l'edició de tardor del Géiser, en cas que es pugui omplir la sala interior; o els concerts al Visit Mallorca Estadi, organitzats per la promotora Contemporanea Music, dirigida per Felipe Menéndez. Ara bé, el promotor assegura que "ja teníem pensat demanar tests d'antígens pels concerts". Igualment, explica que els promotors faran demà una reunió amb el Govern per aclarir "la lletra petita" de les noves mesures.

Les proves d'antígens o PCR que s'hagin de fer els assistents d'aquests esdeveniments s'hauran de fer a través de centres privats.

Els organitzadors dels esdeveniments podran demanar autorització a les direccions generals corresponents per augmentar la capacitat màxima de determinades celebracions. El permís es podrà atorgar en funció d'una avaluació de risc de l'activitat i de la situació epidemiològica, segons ha assenyalat l'Executiu balear en un comunicat.

Es permeten els actes culturals, esportius i institucionals lligats a la celebració de festes populars, sempre que se segueixin les mesures sectorials contra el coronavirus corresponents a cada activitat. El Govern, però, recomana utilitzar la reserva prèvia i els organitzadors han de garantir que no es produeixen aglomeracions. Les ballades populars de les festes a l'aire lliure es permetran, però els participants hauran de dur mascareta durant el ball. En canvi, continuen prohibits els sopars a la fresca, les revetles i els correfocs.

Pel que fa als campaments d'estiu, el Consell de Govern ha decidit que els monitors que hi participin hauran de fer-se tres proves cada setmana abans de l'inici de l'activitat. La mesura entrarà en vigor a partir de dimarts i estarà en marxa fins dia 23 d'agost, quan es tornaran a revisar les restriccions de la mobilitat entre la 1 i les 6 h del matí.

Pel que fa a les cerimònies i celebracions nupcials, com ara batejos i comunions, es podran fer en espais públics i privats, tant a l'aire lliure com en espais tancats, sempre que no se superi un aforament de 50 persones a l'interior i de 120 en exteriors. A més, no es podrà superar el 50% de cabuda màxima. En tot cas, l'esdeveniment ha d'acabar a la 1 h com a màxim.

Les visites a les residències de gent gran quedaran restringides a les persones vacunades contra el coronavirus o que presentin una prova PCR negativa 72 hores abans d'anar-hi. També ho podran fer els qui donin negatiu en una prova d'antígens amb un termini de 48 hores.

stats