Un total de 33 municipis ja tenen gestor energètic

Els ajuntaments de les Illes són una peça clau en la implantació de les mesures per combatre el canvi climàtic. Actualment, els esforços en aquest àmbit s’emmarquen en el Pacte de batles i batlesses, una iniciativa de la Comissió Europea que va sorgir el 2008 amb l’objectiu de reduir, com a mínim, un 20% les emissions de CO2 per al 2020.

A Balears, ja són 33 els consistoris de Mallorca que han nomenat un gestor energètic municipal per tirar endavant tasques relacionades amb la gestió dels seus equipaments i també liderar la lluita contra el canvi climàtic. El primer propòsit és aconseguir que es faci un bon control dels consums i el segon és la redacció del Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima.

El muncipis que tenen aquesta figura són: Alcúdia, Andratx, Algaida, Banyalbufar, Binissalem, Bunyola, Campanet, Campos, Capdepera, Costitx, Esporles, Felanitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Llucmajor, Mancor de la Vall, Manacor, Marratxí, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Porreres, Puigpunyent, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Santanyí, ses Salines, Selva, Sineu, Son Servera i Valldemossa.

El Consell i el Govern tenen diverses convocatòries d’ajudes específiques per als ajuntaments per tirar endavant aquesta transició. Per exemple, es dedica un milió d’euros a la compra de vehicles elèctrics i 1,2 milions a instal·lacions fotovoltaiques i es donen ajudes d’entre 10.000 i 30.000 euros per redactar el pla d’acció.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF