Societat 03/07/2020

La tortuga Colomera, curada i alliberada a Castelló, ja ha creuat les Balears

L'exemplar va ser alliberat la setmana passada a la platja de Bellver, a Castelló

Ara Balears
1 min
Recorregut de la tortura Colomera.

PalmaLa tortuga Colomera, un exemplar recuperat de tortuga babaua (Caretta caretta) de 100 quilos que va ser alliberat la setmana passada des de la platja de Bellver, a Castelló, ja ha vorejat l'illa per tota la costa de Tramuntana i ha creuat el canal de Menorca, illa que ha depassat per continuar cap a l'est, segons ha informat la fundació Oceanogràfic en un comunicat.

Aquest divendres dematí, la tortuga ha navegat entre les illes de Mallorca i Menorca i s'ha endinsat a mar obert en direcció, pel que sembla, cap a Sardenya. Segons han informat en el comunicat, l'animal manté el seu comportament normal i l'emissor de senyal de satèl·lit continua funcionant.

En aquest trajecte, en el qual ja ha creuat les Illes Balears, la tortuga s'ha desplaçat a una velocitat mitjana de 2,5 quilòmetres per hora.

Colomera és una femella d'unes dimensions i pes extraordinaris i està classificada com la més gran de les que s'han curat a l'ARCA de la Mar de l'Oceanogràfic en tots els seus anys d'existència. Es tracta d'un exemplar que ha estat capturat accidentalment en dues ocasions per la pesca d'arrossegament i en les dues ha passat per l'hospital de la mar de la fundació Oceanogràfic.

stats