Societat 30/06/2020

Detecten al port de Valldemossa una tortuga curada i alliberada a Castelló

Colomera va ser alliberada dijous passat a la platja de Bellver per part dels membres de la fundació Azul Marino i la fundació Oceanogràfic

Ara Balears
1 min
Imatge de la tortuga quan va ser alliberada a Castelló.

PalmaLa tortuga Colomera, un exemplar recuperat de tortuga babaua (Caretta caretta) de 100 quilos, ha arribat aquest dimarts a la costa del port de Valldemossa des de la platja de Bellver (Castelló), on dijous passat els membres de la fundació Azul Marino i la fundació Oceanogràfic.

En un comunicat, la fundació Oceanogràfic ha explicat que la tortuga, que s'ha desplaçat a una velocitat mitjana de 2,5 quilòmetres per hora, ha nedat aquest dimarts prop del port mallorquí, tal com s'ha pogut comprovar amb un sistema de control per satèl·lit instal·lat a l'animal abans d'amollar-lo.

Imatge del trajecte que ha fet la tortuga.

Segons els investigadors, la velocitat que manté la tortuga mostra que ha tingut un procés de recuperació "positiu" i que s'ha adaptat de manera adequada a l'entorn, així com al sistema tecnològic instal·lat per analitzar el seu recorregut.

Durant el trajecte fins a Mallorca, aquest exemplar ha mantingut un comportament normal i el sistema de senyal ha funcionat correctament, segons ha destacat l'entitat. La fundació ha assegurat que el litoral balear és una zona molt atractiva per a la tortuga babaua, tant per les seves condicions oceanogràfiques com per les possibilitats d'alimentació que ofereix.

stats