Societat 23/08/2018

La tornada a l'escola costarà 389 euros de mitjana per fill

La despesa per estudiant es reduirà prop d'un 10% aquest curs

Maria Llull
1 min
Tornar a l'escola no és fàcil per a les economies familiars.

PalmaEls residents de les Illes Balears gastaran uns 389 euros de mitjana per fill amb l'inici del pròxim curs escolar, segons ha estimat aquest dijous Consumidors i Usuaris de les Balears (Consubal).

L'associació ha precisat que, encara que s'ha registrat una "lleugera" pujada dels preus, la despesa mitjana per cada estudiant es reduirà prop d'un 10%.

Segons un estudi realitzat per Consubal, els llibres suposaran un cost de 260 euros per cada fill. D'altra banda, el material escolar i la motxilla representaran una despesa d'uns 70 euros.

Consubal aconsella no deixar la compra del material i la roba per al darrer dia i, sobretot, que es comparin preus, ja que és possible trobar "una diferència important d'un comerç a un altre".

Alfonso Rodríguez, portaveu de Consubal, ha recomanat a les famílies que reciclin el material del curs anterior sempre que sigui possible i que comprin els llibres de segona mà per estalviar.

Segons l'associació, la tornada a l'escola encara suposa per a les famílies "un vertader maldecap", en especial per a aquelles amb més d'un fill en edat escolar i, sobretot, si els pares treballen i els fills han de recórrer al menjador escolar i a activitats extraescolars.

stats