Cooperativisme
Societat 08/02/2024

Terranostra celebra el tercer aniversari amb més de 500 socis

El supermercat cooperatiu va obrir les portes l'any 2021

2 min
Els socis fundadors de la cooperativa, Jean François Cuennet i Maria Antònia Gomila Grau

PalmaTerranostra compleix tres anys amb més de 500 socis i amb un programa d'activitats. El supermercat cooperatiu situat al carrer d'Alfons el Magnànim de Palma va obrir el 2021 i, any rere any, ha mantingut un creixement exponencial, que el 2022 va ser del 35%, mentre que el 2023 fou d’un 11% respecte del 2022.

Segons les dades del balanç fet per la cooperativa, el que més s'ha venut és fruita i verdura, que cada any supera el 20% de vendes, un fet que els responsables de la iniciativa consideren "molt positiu", ja que demostra "la bona sinergia" entre els productors ecològics i el comerç de proximitat situat a la ciutat. Una secció del supermercat que és "un dels punts forts" de les vendes són els productes a l'engròs, com ara les farines, pastes i fruits secs, entre d'altres, que es mantenen per damunt del 15% de les vendes.

La botiga va obrir les portes l'any 2021.

Així, en termes absoluts, hi ha dos grups que aquests darrers mesos han seguit un augment espectacular, la carn i el pa. Pel que fa a la carn, la botiga té el me ecològic de la cooperativa de Pagesos Ecològics de Mallorca quan és temporada, mentre que a la finca Son Burguera hi adquireixen la carn de vedella angus. De la venda d'aquests productes, el 2022 arribaren a un 172,66% i el 2023, a un 120,92%.

El supermercat compta amb una gran varietat de productes a l'engròs

Pel que fa a la sortida del pa, també registren xifres significatives, ja que tots els pans que venen són de farines fetes a Mallorca i de massa mare, dues característiques que fan del pa el "producte estrella" de Terranostra. Segons han informat, a hores d'ara la cooperativa treballa per introduir la venda del peix provinent de la pesca sostenible, motiu pel qual ja han establert contacte amb la Confraria de Pescadors de Palma.

Programa

Dissabte 10 de febrer

⦁ 9.30 h: visita al productor de la cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca, Pedro Osuna, que mostrarà l’explotació Ses Terres (Artà) i explicarà els reptes de l’agroecologia a petita escala a Mallorca. A Ses Terres hi ha també una petita indústria agroalimentària i ecològica, on elaboren confitures, chutneys i hummus.

Dimarts 13 de febrer

⦁ 18 h: trobada d’acollida oberta al públic.

Dimecres 14 febrer

⦁ 11 h: Radio Orate de Deixalles retransmetrà el programa matiner als nostres locals i, a partir de les 11 h, informarà sobre Terranostra. Aquest “grup de persones amb diagnòstic en relació amb els nostres patiments mentals”, com s’autodefineixen, que, des de 2017, a poc a poc, van aconseguint el seu objectiu: “Si ningú ens dona veu ens la donam nosaltres!”

Divendres 16 de febrer 

⦁ 17-20 h: Festa Gran d’Aniversari amb animació musical, tast de productes i la presència de productors que ens mostraran la seva feina. Photocall per a participants.

⦁ 17.30 h: Decoració/Grafit de la persiana de l’entrada del súper amb l’equip de creatius de la cooperativa: els il·lustradors Robert Campillo, Ruth Valencia i Arnau Moiré. És una activitat amb infants i adults. 

Dissabte 17 de febrer

⦁ 11-14 h: continua la Festa Gran del 3r Aniversari amb animació musical, tast de productes i la presència de productors que ens mostraran la seva feina. Photocall per a participants.

Dimarts 20 de febrer

⦁ 18 h: trobada d’acollida oberta al públic.

stats