Societat 13/04/2022

Els taxis pirates de l'Aeroport de Palma, sota vigilància aquesta Setmana Santa

La Policia Local de Palma controlarà aquesta activitat i podrà posar sancions d'entre 6.001 a 12.000 euros

1 min
Passatgers i taxistes a l'aeroport de Palma en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Local de Palma vigilarà la presència de taxis pirates a l'Aeroport Son Sant Joan durant els dies de Setmana Santa, segons ha informat l'àrea de Seguretat Ciutadana aquest dimecres. El dispositiu serà tant reactiu com preventiu i permetrà que els policies aixequin actes de denúncia que oscil·laran entre els 6.001 i els 12.000 euros.

Segons el reglament, prestar el servei de transport públic discrecional de viatgers sense

l'autorització preceptiva es considera una infracció molt greu, per això les multes són elevades. En la mateixa línia, l'Escola de Formació Municipal, impartirà un curs de formació destinat sobre aquesta àrea el proper 20 d'abril. El curs d'Inspecció i control de vehicles de transport amb conductor (VTC)'profunditzarà en el coneixement de la normativa, les actuacions que s'han de desenvolupar, segons la casuística específica.

Es tractarà, per una banda, el marc legal (Llei d'Ordenació dels Transports Terrestres i Llei de Transports Terrestres i Mobilitat Sostenible de les Illes Balears). Per altra banda, s'abordarà tot el que faci referència al control de l'activitat, fent èmfasi en temes com l'autorització del vehicle, la comunicació dels serveis VTC i el règim sancionador (un tema que inclou les immobilitzacions i el pagament de sancions).

stats