Societat 07/04/2022

Dispositiu policial d'estiu a Palma: de maig a octubre i de la Platja de Palma a Cala Major

El batle i la regidora de Seguretat Ciutadana han assegurat que l'operatiu no afectarà els policies de barri

2 min
Dos agents de la Policia Local de Palma al carrer de Sant Miquel de Palma.

PalmaCompte enrere per al dispositiu especial d'estiu de la Policia Local de Palma. L'Ajuntament preveu posar-lo en marxa el proper 2 de maig i allargar-lo fins al 23 d'octubre d'enguany, segons han explicat aquest dijous el batle de Ciutat, José Hila, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover.

Geogràficament, l'operatiu s'estendrà a la Platja de Palma, el centre de Ciutat i Cala Major, els principals eixos turístics del municipi. En aquest sentit, tant Hila com Adrover han assegurat que el dispositiu no anirà en detriment dels policies de barri, els quals no s'hauran de desplaçar durant els mesos d'estiu.

Així, els agents municipals donaran un servei interromput des de les 10 hores a les 7 hores de l'endemà. El dispositiu d'enguany és un sistema de reforç estructural, mitjançant la convocatòria en comissió de serveis d'atribució temporal de funcions. La finalitat és millorar la seguretat per a turistes i residents, així com atacar les molèsties produïdes per activitats i actes incívics.

Policia de Barri, 092, Unitat Nocturna i les Meravelles

Aquest model parteix del desenvolupat l'any passat i s'ha treballat també amb els sindicats. Inclou diverses novetats. Així, a més a més del reforç operatiu, es reforçarà la Policia de Barri, la Sala 092, la Unitat Nocturna i l'oficina de les Meravelles a Platja de Palma, segons ha informat Adrover. A més, els interlocutors de la Policia de Barri tindran el seu propi reforç, sempre dins de la seva unitat.

En aquest cas la seva funció, tal com fan en el dia a dia, serà la cobertura de barriades per combatre l'incivisme, les queixes de renous de particulars i les infraccions de les ordenances municipals, que cada estiu s'incrementen en augmentar la gent a la ciutat. El reforç de la Unitat Nocturna i el de la Sala 092 va en el mateix sentit, atès que en temporada alta s'incrementen el número de cridades.

Blindar l'activitat turística

Per la seva banda, el reforç de l'oficina de Les Meravelles a Platja de Palma romandrà oberta 7 dies a la setmana i donant servei de manera ininterrompuda de 10 hores a 1.30 hores. Els policies destinats allà tindran capacitat per instruir denúncies i informes judicials.

De manera general, les funcions principals dels agents operatius seran combatre tot allò que suposi infracció de les ordenances municipals i que tingui relació amb l'activitat turística. Dins aquesta activitat s'inclouen els trilers, massatges il·legals, venda ambulant il·legal, publicitat dinàmica fora de normativa o les botellades.

Seguretat privada

Pel que fa a l'ús de seguretat privada, la regidora ha puntualitzat que aquesta tindrà com a objecte detectar l'incompliment de la normativa covid a zones estratègiques susceptibles d'aglomeracions les nits del cap de setmana i alleugerir el volum de treball en determinades tasques. Això permetrà donar més eficàcia al servei policial de cara a atendre serveis urgents i queixes no relacionades amb la covid i, alhora, actuar quan es detecti l'incompliment de la normativa esmentada. El Consistori destinarà un màxim de 148.128,96 euros en seguretat privada, provinents del Fons de Seguretat Pública Extraordinària de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

stats