El Govern suspèn congressos, jornades i seminaris adreçats a sanitaris per prevenir el contagi de coronavirus

Una directriu del Ministeri ha motivat la cancel·lació de les formacions del Col·legi Oficial de Metges de les Illes i de classes presencials d'un màster de la UIB

La Conselleria de Salut ha adreçat una carta a tots els directors gerents del Servei de Salut informant que se suspenen els congressos, les jornades i els seminaris adreçats a sanitaris per prevenir el contagi de coronavirus. En concret, es cancel·len els actes "que s'han de fer a les nostres instal·lacions", expliquen. A la missiva s'explica que es tracta d'unes directrius del Ministeri, que ja han motivat la cancel·lació de les formacions del Col·legi Oficial de Metges de les Illes i de les classes presencials d'un màster de la UIB.

L'objectiu és "protegir el personal sanitari" o que aquest "pugui actuar com a transmissor de la malaltia a grups més vulnerables", diu la carta, en la qual també s'informa que no es donarà cap permís per assistir a formacions que es puguin fer a les Illes, altres comunitats o altres països.

D'altra banda, la junta de govern del Col·legi Oficial de Metges dels Illes Balears (COMIB) ha informat en un comunicat que, davant l'evolució del COVID-19 (coronavirus) a les Balears, ha decidit suspendre temporalment totes les activitats formatives programades a les seves instal·lacions, tant de Palma com d'Eivissa i Maó. La junta del COMIB ha aprovat ajornar totes les activitats previstes, a l'espera de les recomanacions de les autoritats sanitàries.

El Col·legi de Metges de Balears recorda que la seva activitat diària, d'atenció als col·legiats i a la ciutadania, no sofreix cap modificació i que les seves oficines resten obertes amb l'horari habitual per continuar prestant els serveis.

Mesures a la UIB

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha suspès a partir d'aquest dijous les classes presencials del Màster en Direcció i Lideratge de Serveis de Salut com a mesura preventiva davant l'epidèmia del  coronavirus, segons ha informat Efe. Destaquen que aquesta "solució temporal" només afecta la part assistencial d'aquests estudis, ja que els alumnes podran accedir a les classes del màster de manera telemàtica per vídeo en diferit.

D'altra banda, el Departament de Psicologia de la UIB ha anul·lat la primera jornada sobre envelliment actiu i dolor, que s'havia de fer dijous que ve, dia 12 de març, a les 9 h al campus, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF