Societat 23/05/2024

Sóller, el punt turístic de l'Estat amb més ocupació a l'abril

Alcúdia, Palma i Sant Llorenç, entre altres, es troben entre les localitats de l'illa amb més ocupació hotelera aquest mes

ARA Balears
2 min
La carretera de Sóller, plena de cotxes aparcats i circulant.

PalmaSóller va ser l'abril passat el punt turístic a l'Estat que va assolir el grau més alt d'ocupació de places hoteleres, amb una mitjana del 83,1%, tot i que aquest registre va créixer els caps de setmana fins al 87%. Les dades de Coyuntura Hotelera publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), recollits per EFE, reflecteixen la pressió turística a la qual es va veure sotmesa el municipi.

En aquest sentit, Sóller va comptabilitzar l'abril 14.665 viatgers, 13.348 (91%) estrangers, i les pernoctacions en establiments hotelers de la zona varen ser 65.556, el que va suposar un grau d'ocupació de les habitacions del 86,8% i una estada mitjana de 4,47 dies.

Els veïns de Sóller, en una trobada que va durar prop de dues hores, varen exigir a les institucions solucions "immediates" davant la massificació i, concretament, davant els problemes d'aparcament a la localitat, a la vegada que varen reclamar que els aparcaments existents o els que es poguessin habilitar fossin per als residents, no per als turistes. A més, partits com la formació regionalista El Pi varen alertar fa dues setmanes del fet que l'excessiva afluència de vehicles a la zona, que també passa en indrets turístics com Formentor, no eren problemes puntuals, sinó "crònics".

Per la seva banda, entitats ecologistes, la societat civil i diversos partits han demanat mesures per frenar la massificació turística a les Balears, un problema que va ser reconegut pel mateix Govern, que va atribuir aquesta situació a les Illes a la gestió turística de l'anterior Executiu.

Punts turístics de Mallorca al top 10

A part de Sóller, que encapçala la classificació, també hi ha altres localitats de l'illa entre les deu amb més ocupació hotelera durant el quart mes de l'any. Concretament, Alcúdia se situa com el cinquè punt turístic amb un grau més alt d'ocupació a l'abril, amb un 74,7% d'ocupació de les places turístiques i una estada mitjana de 5,29 nits. En total varen passar per la localitat 43.547 turistes, que varen fer 230.349 pernoctacions.

Llavors se situa Palma, amb 242.697 visitants, 210.882 dels quals, estrangers, i les nits en hotels, que varen ser 936.151, el que suposa un grau mitjà d'ocupació del 74,3% de les places, que es va elevar al 79,2% els caps de setmana. L'estada mitjana va ser de 3,86 dies.

Tanca el llistat Sant Llorenç des Cardassar, amb un grau d'ocupació de les places del 73,1%, que descendeix els caps de setmana. Es varen comptabilitzar 34.449 viatgers i 201.420 nits en hotels, amb una estada mitjana de 5,85 dies.

Pel que fa al major nombre de pernoctacions del mes a les Balears, també destaca Calvià, amb una mitjana d'ocupació del 68,7% de les places que arribava al 74,1% els dissabtes i els diumenges. A aquest municipi hi varen anar 154.756 visitants l'abril, que varen fer fins a 771.061 pernoctacions en hotels de la zona.

stats