La societat civil es mobilitzarà el 23 de març contra el feixisme i el racisme

En el marc d’una mobilitzció europea per aturar el feixisme i el racisme ha nascut la Plataforma per la Democràcia, integrada per desset associacions i entitats de les Illes Balears -Associació Arxipèlag, Memòria Històrica de Mallorca, STEI, Fundació Darder-Mascaró, AEG Eladi Homs, Feministes en Acció, Ben Amics, CCOO, UGT, Moviment Cristià de Professionals, GOB, Fundació Gabriel Alomar, Sóller per la Igualtat, Associació Dona Sana, Unió de Pagesos, Col·lectiu Aurora Picornell i Balears Acollim- i s’espera que se n’hi puguin integrar més.

Ahir, dues de les seves portaveus, Marta Serra i Maria Estelrich, anunciaren la concentració que tindrà lloc el matí del dia 23 de març a la plaça de l’Olivar. “Feim una crida a la ciutadania a mobilitzar-se dia 23, com es farà també en molts altres indrets de l’Estat i del món, contra el racisme i el feixisme, o el que és el mateix: a mobilitzar-se en defensa dels valors democràtics i la dignitat humana”, han comentat.

La Plataforma ha assenyalat que tot i que “Vox és una expressió claríssima d’això que rebutjam, el que ens preocupa és que es naturalitzin i que es normalitzin els discursos d’odi i la divisió de la societat”.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF