Els sindicats demanen a March que "recapaciti" i augmenti la quota de docents

La Junta de Personal Docent no Universitari defensa que no hi ha els recursos suficients per iniciar el curs en l'escenari de semipresencialitat

La Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca ha criticat aquest divendres que la Conselleria "no té voluntat de negociació" i que tindran "un marge molt petit" per negociar en la Mesa sectorial, que tindrà lloc aquest dilluns. Han demanat al conseller Martí March que "recapaciti" i augmenti la quota de docents per al nou curs. "Volem que no quedi tot en rodes de premsa", ha subratllat la secretària de la Junta, Catalina Bibiloni.

Per la Junta –on hi ha representats tots els sindicats educatius– no hi ha els requisits necessaris per impartir un ensenyament de qualitat en l'escenari B, que comportarà semipresencialitat. "Hi ha una dotació telemàtica i uns recursos humans insuficients", ha afirmat Bibiloni. Segons la secretària, les quotes de docents es varen calcular al juny amb ràtios superiors a 20 alumnes. "Abaixar ràtios significa crear més grups, més professors i habilitar espais; i amb les plantilles actuals que té la Conselleria, això no serà possible", hi ha insistit.

https://www.arabalears.cat/societat/Educacio-comprara-ordinadors-alumnes-necessitin_0_2516748403.html

A més a més, ha criticat que se solucioni la manca de professors prescindint dels docents especialistes a Primària. "Només un grup tindrà professor d'anglès, els altres no; i això és una manca de qualitat educativa que no podem permetre", ha defensat Bibilioni. D'altra banda, ha demanat que en la Mesa sectorial March "estigui obert a una negociació real; que ens facin cas".

Per acabar, quant a les mobilitzacions, la Junta no en descarta, però vol que s'hi sumi tota la comunitat educativa. De fet, aquest divendres mateix han començat una recollida de signatures "i esperam el suport dels col·lectius docents, famílies i alumnat per exigir requisits mínims de semipresencialitat", ha dit la docent, qui ha afegit que volen el suport de tota la comunitat educativa perquè "no només són reclams laborals sinó de qualitat educativa i seguretat".

Respecte de les possibles mobilitzacions, March ha demanat un "inici de curs tranquil", com un repte "de la Conselleria i la societat". Ho ha fet en la roda de premsa de presentació del Pla de digitalització que s'ha preparat per al curs vinent. Ha respost als sindicats que les discrepàncies "s'han d'intentar pactar per les dues parts". 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF