Societat 04/01/2021

El Sindicat Mèdic de les Balears proposa reclutar militars per vacunar contra el covid-19

L'entitat creu que no es pot interrompre el procés els caps de setmana i els dies festius

Ara Balears
1 min
Militars a la central de Palma des d'on es gestiona el servei de rastrejadors.

PalmaEl Sindicat Mèdic de les Illes Balears (Simebal) ha proposat aquest dilluns que si és necessari es reclutin militars sanitaris per accelerar el procés de vacunació contra el coronavirus, segons ha explicat el president de l'entitat, Miguel Lázaro.

"No podem descansar els dies festius i els caps de setmana; si falta personal per vacunar, que es reclutin militars sanitaris", ha comentat a l'ARA Balears. Lázaro ha dit que cal preparar una estratègia de restriccions adequada a la situació sanitària actual per preveure el "tsunami" de casos de covid-19 que podria arribar després de les festes nadalenques.

El president també ha afirmat que cal que la gent tingui consciència social perquè el virus "està provocant molts morts", i ha afegit que reduir els desplaçaments individuals és important per evitar propagar més el coronavirus.

Cal recordar que un centenar de militars ajuden a rastrejar els contactes estrets dels casos positius de coronavirus a les Balears. A més, durant la primera onada de la pandèmia, membres de l'exèrcit varen ajudar en les tasques per medicalitzar l’hotel Meliá Palma Bay i també varen patrullar els carrers de Palma durant el confinament.

stats