El sindicat CGT denuncia que una planta de Son Llàtzer s'ha infectat de grip A

L'IB-Salut assegura que es tracta d'una simple agrupació de pacients amb aquesta malaltia

Una àrea del centre hospitalari de Son  Llàtzer  ha resultat infectada per la grip A per no haver seguit els protocols d'aïllament establerts per a la prevenció d'aquest tipus d'infeccions, segons ha explicat la delegada de prevenció del sindicat CGT, Margarita  Serra.

El sindicat ha informat que la planta quarta A, dedicada a malalties pulmonars, ha estat afectada per aquesta infecció, cosa per la qual tot el personal que entra a treballar en aquesta zona ha d'estar protegit amb màscares .

En canvi, l'IB-Salut assegura que es tracta d'una simple agrupació de pacients amb aquesta malaltia a l'esmentada planta de Son   Llàtzer i que  se   segueixen els protocols d'aïllament. Es reconeix que hi ha un gran nombre de malalts d'aquest tipus de grip, perquè és la més   estesa aquesta temporada, però que no hi ha cap situació alarmant.

El sindicat atribueix el fet perquè  no se segueixen adequadament els protocols d'aïllament. "D'altra banda, tampoc es reciclen ni separen com pertoca els residus que es produeixen, la qual cosa no només  afecta el  medi ambient, sinó que també pot tenir conseqüències en la salut dels treballadors i pacients", destaca Serra.

El sindicat destaca que és una situació amb la qual  no s'havien trobat abans i que està provocant moltes molèsties, ja que les  màscares  s'han de canviar cada hora perquè siguin efectives.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF