Societat 15/01/2021

Una setmana de cel estirat i vent a les Balears

Les temperatures ascendiran lleugerament i s'acabaran les glaçades , però l'ambient no serà especialment suau per a l'època

Miquel Bernis
2 min
Imatge de la reserva del Toro./ M.C

PalmaCap de setmana encara amb fred intens i noves glaçades en sectors interiors de Mallorca. El context general de la setmana que ve farà que es dibuixi un corrent de vent de sud-oest a bona part d’Europa que escombrarà el fred més intens. Aquest diumenge la temperatura ja pujarà un o dos graus més que els darrers dies i a mitjan setmana que ve les màximes més altes fregaran els 20 graus.

Arribarà la temperatura més alta des d’abans de Nadal, s’acabaran les glaçades i notarem un canvi clar a l’alça respecte dels primers dies de gener, però l’ambient no serà especialment suau per a l’època, més aviat bastant normal. A mesura que avanci el cap de setmana la tramuntana desapareixerà i començarà a millorar la situació marítima. Per a aquest dissabte, l’Aemet manté avisos per mala mar, sobretot a Menorca, però també al nord i l’est de Mallorca.

Una setmana de cel estirat i vent a les Balears

La setmana que ve començarà amb una mar més calmada, però a mitjan setmana el vent d’entre ponent i garbí complicarà la situació marítima de manera més general. Els ruixats de les darreres hores seran història i començarem uns quants dies de cel estirat o amb ben pocs niguls. Dimecres el pas d’un front taparà més el cel, però les opcions que plogui fins al tram final de la setmana que ve són escasses. Al voltant de divendres podrien començar a aparèixer alguns xàfecs, que a hores d’ara s’entreveuen més probables al nord que al sud.

El consell

Setmana de lluna creixent. Amb el pas dels dies cada cop es veurà més alta a l’horitzó a l’horabaixa. Dimecres i dijous se situarà a prop de Mart; valdrà la pena fixar-s’hi, tot i que el Planeta Vermell ja no brilla tant com fa algunes setmanes.

Que no us sorprengui

El trencament del vòrtex polar fa pensar en un tram final de gener amb força rebombori en la circulació atmosfèrica. Encara és aviat per saber si tornarà a fer molt de fred o més aviat el contrari, però s’entreveuen més situacions extremes.

stats