Societat 02/10/2014

El setembre més càlid en més de 100 anys a València i a Castelló

Amb dades des de 1869, mai València havia tingut una mitjana de més de 25 graus al setembre. Globalment al País Valencià ha estat més calorós des de 1987

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaAhir explicàvem que el setembre ha estat molt càlid, i avui noves dades de l'AEMET posen de manifest que les temperatures ha estat especialment altes en alguns punts del País Valencià. A València la temperatura mitjana del mes s'ha acabat situant en 25,5 graus, el valor més alt des que el 1869 es van començar a recollir dades a la ciutat. També ha estat rècord la temperatura mitjana a Castelló, en aquest cas la sèrie comença el 1911, i des de llavors no hi havia hagut cap setembre amb una temperatura tan alta com la d'enguany (24,9º C). En conjunt a tot el País Valencià aquest ha estat el setembre més calorós des de 1987.

Les pluges més abundants han caigut als Ports i al Maestrat, tant a Morella com a Vilafranca les precipitacions han superat els 180 l/m2. Les precipitacions han estat molt abundants al nord, però en àmbits com la Safor i la Marina Alta no han arribat ni a la meitat del que és habitual. En algunes zones pròximes a mar del Vinalopó, l'Alacantí i el Baix Segura hi ha plogut més en deu dies de setembre que en els vuit primers mesos de l'any.

A les Balears les temperatures de setembre també han estat excepcionalment altes, segons l'AEMET a Palma, a Pollença, i a Ciutadella s'han batut rècords que dataven de finals dels 80 o de principis dels 90.

stats