Societat 10/06/2021

Ses Salines reclamarà al govern espanyol revisar la distribució de les ajudes del Parc Nacional de Cabrera

L'Ajuntament considera que no se'ls ha tingut en compte en el repartiment

ARA Balears
1 min
L’ampliació del Parc Nacional de Cabrera ha enfrontat la Conselleria i el Ministeri.

Ses SalinesL'Ajuntament de ses Salines reclamarà al Govern balear i espanyol que revisin la distribució de les ajudes de l'àrea d'Influència del Parc Nacional de Cabrera, apunta el consistori en una nota. "És evident que el percentatge destinat a ses Salines no és el que ens correspon. Les dades utilitzades per a la quantificació i el repartiment no han tingut mai en compte les nostres peculiaritats. Ja s'han fet diverses revisions i no ens han tingut en compte, per això ara és el moment de dir basta i reivindicar el que ens correspon", explica el batle de ses Salines, Juan Rodríguez.

El consistori destaca que dels 15 parcs nacionals de l'estat espanyol, el de Cabrera és el que té major superfície i el 13è en percentatge de repartiment d'ajuts. Per això, l'ajuntament reivindica que es "revisin les dades, ja que al principi aquest parc tenia 10.021 hectàrees i ara en té 90.800", afegeix el president de la Junta del Districte, Guillem Mas.

Durant deu anys (de 2005 a 2015), el percentatge de les ajudes estatals destinades al Parc Nacional de Cabrera era d'un 1,8%. A partir de la incorporació de nous territoris a la xarxa de parcs nacionals, el 2015 es varen introduir coeficients de correcció per a un repartiment més equitatiu. El percentatge corresponent a Cabrera, però, no es va veure afectat, i va passar de l'1,8% al 3,11%.

A partir del 2015 i fins enguany s'han duit a terme diferents revisions del pagament de les ajudes, però no ha influït en el parc nacional de Cabrera, que segueix rebent la mateixa quantitat quan, segons els criteris de repartiment, li toca un 11,5%, apunta el consistori.

stats